Home  ›  Blog  ›  Cloud Noutăți & Evenimente  ›  Cum pot migra cel mai ușor sistemul ERP de pe server în Cloud



Cum pot migra cel mai ușor sistemul ERP de pe server în Cloud

October 29, 2017


Cloud Noutăți & Evenimente

Decizia de migrare a sistemului ERP în Cloud este una care vine la pachet cu nenumărate beneficii de business, atât la nivel operațional cât și financiar – pe termen scurt și lung. Odată ce ați proiectat și decis procesul de migrare a soluției ERP spre Cloud, ați făcut deja primul pas  spre simplificarea proceselor din companie, tăierea costurilor, reducerea pierderilor și, implicit, creșterea profitului. Iată, așadar, câteva sfaturi care vă vor ajuta să faceți alegerile corecte atunci când vine vorba de implementarea unei soluții în Cloud.

Pregătirea și identificarea nevoilor curente

Pentru a da startul implementarii unei soluții ERP în Cloud este obligatoriu să vă pregătiți o listă completă și detaliată a cerințelor și necesităților companiei pe termen scurt, mediu și lung, în ceea ce privește gestiunea business-ului: definirea principalilor indicatori de performanță, stabilirea nevoilor de mobilitate, securitatea datelor, flexibilitate în managementul operațional și altele. O soluție ERP avansată în Cloud implementată de o echipă de consultanți profesioniști va fi calificată pentru a vă răspunde întocmai nevoilor dvs și pentru a vă oferi cea mai bună opțiune.

Documentați-vă cu privire la furnizorii de Cloud ERP

Înainte de începe să discutați despre implementarea și customizarea soluției ERP în Cloud, asigurați-vă că v-ați documentat în amănunt cu privire la principalii jucători de pe piață și că ați ales un vendor de încredere. Un furnizori profesionist și responsabil va fi în măsură să vă ofere o soluție personalizată nevoilor, industriei și mărimii companiei dumneavoastră.

Un exemplu care face diferența este acela că furnizorii autentici de ERP în Cloud lucrează cu platforme de Cloud precum Microsoft Azure, Amazon sau Google, care asigură o garanție inegalabilă, servicii de calitate și flexibilitate. Furnizorii de ERP în Cloud care hostează pe serverul propriu soluțiile clienților vor fi întotdeauna mai vulnerabili și mai costisitori pe termen lung. Mai mult, o soluție ERP autentică în Cloud vă va oferi o scalabilitate excelentă a soluției, alături de posibilitatea de a adăuga module noi, utilizatori extra, mobilitate sau chiar de a înlătura funcționalitățile care nu vă sunt necesare.

Ajustarea planului de afaceri și a resurselor

Implementarea cu succes a unei soluții ERP în Cloud ar putea duce la schimbări semnificative în toate sectoarele business-ului dumneavoastra. Cel mai probabil, angajații care utilizeaza soluția vor trebui să își schimbe o parte dintre procedurile și obiceiurile de lucru, întrucât multe dintre task-uri vor necesita mai puțin timp decât înaintea implemetării. Aceștia vor avea nevoie și de o serie de training-uri oferită de furnizorul de soluții ERP în Cloud.

Mai mult, orele dedicate task-urilor operaționale care sunt acum automatizate de către ERP, vor trebui realocate pentru dezvoltarea business-ului sau pentru atragerea de clienți extra. Ajustarea planului de business și a resurselor este unul dintre cei mai relevanți pași din procesul de implementare, care vă vor asigura funcționarea soluției pe termen lung, generând rezultate spectaculoase.

Monitorizați costurile și timeline-ul de implementare

Migrarea către o soluție ERP în Cloud necesită o serie de cheltuieli inițiale, mult mai mici decât în cazul unei soluții instalate pe server. Este necesar ca, pe parcursul acestui pas, un manager de proiect dedicat să monitorizeze și să mențină un control strict asupra duratei și bugetului acestui efort. Atunci când acest manager de proiect contorizează costul de achiziție, acesta trebuie să includă întotdeauna și TCO-ul (costul total de deținere) estimat pentru întregul contract încheiat cu furnizorul IT. În cele din urmă, trebuie să țineți cont și de costul noilor module și de aplicațiile mobile, costul pe utilizator și cheltuielile fixe de întreținere.





Articole asociate