Home  ›  Blog  ›  Noutăți & Evenimente  ›  ERP în Cloud: de ce să faci această schimbare?



ERP în Cloud: de ce să faci această schimbare?

August 20, 2018


Noutăți & Evenimente

În plină revoluție digitală, modelele de business se transformă, așteptările clienților cresc, iar modul în care firmele operează și concurează s-a modificat complet.

Furnizarea unor servicii unice, loializarea clienților și optimizarea productivității prin automatizarea proceselor de business a devenit o prioritate, având în vedere concurența tot mai acerbă.

În acest context, programele ERP au scopul de a elimina procesele manuale și de a oferi o imagine centralizată, de ansamblu, ce permite managementului să ia cele mai bune decizii.

Aplicatiile ERP tradiționale, instalate de obicei pe stațiile de lucru ale clientului și susținute de servere interne nu asigură întotdeauna flexibilitatea de care au nevoie afacerile în creștere, unde angajații trebuie să se poată conecta la sisteme de business în timp real, oriunde, oricând.

Apariția softurilor ERP în Cloud a reprezentat, cu precădere pentru companiile mici și mijlocii, o alternativă flexibilă și rentabilă. Acestea oferă numeroase beneficia precum update-uri automate, costuri de mentenanță IT mult mai mici și mobilitatea angajaților.

În principiu, sistemele ERP în Cloud ar putea fi cheia pentru a crea un sistem de business flexibil și unitar ce oferă acces facil și rapid la toate aspectele afacerii dumneavoastră precum managementul relațiilor cu clienții, vânzări, contabilitate, distribuție și resurse umane.

Lista beneficiilor ce vin la pachet cu mutarea ERP în Cloud este amplă, dar mai jos veți găsi câteva dintre cele mai importante, astfel încât să luați o decizie optimă pentru business-ul dumneavoastră:

1. Mai ușor de actualizat 

Spre deosebire de ERP-ul tradițional, unde trebuie să realizați upgrade-urile manual de câte ori apare o nouă versiune, ERP în Cloud permite actualizarea aproape instantanee, de indată ce furnizorul dumneavoastră de ERP face publice update-urile. Ba mai mult, în anumite cazuri, actualizările de soft sunt automatizate și nu trebuie să vă ocupați de ele. În plus, pentru sistemele ERP în Cloud, upgrade-ul nu presupune costuri mari întrucât acestea sunt de obicei incluse în prețul soft-ului.

2. Costuri inițiale reduse

Unul dintre principalele beneficii ale soluțiilor ERP în Cloud, cu precădere pentru companiile mici și mijlocii, este posibilitatea de a cumpăra și a implementa rapid o astfel de soluție, fară costurile mari pe care le presupune achiziția unui software. De obicei, sistemele ERP în Cloud sunt vândute în baza unui abonament ce poate fi plătit lunar sau anual.

3. Accesibilitate ridicată: disponibil oriunde, oricând și de pe orice dispozitiv

Spre deosebire de soluțiile ERP on-premise, cele în Cloud permit companiilor mici și mijlocii să crească mobilitatea personalului și productivitatea când angajații sunt în deplasare. Acesta este unul dintre principalele avantaje ale migrării la ERP în Cloud. Pentru companiile cu multiple puncte de lucru, cloud ERP oferă flexibilitatea de care au nevoie pentru a garanta o comunicare eficentă și în timp real între angajati.

4. Eficientizarea activității departamentului IT

Deoarece solutiile ERP asigură conectivitatea necesară pentru toate domeniile afacerii dumneavoastră, administrarea acestora de proprii angajați poate fi dificilă. În plus, această sarcină se poate dovedi consumatoare de timp, împiedicând specialiștii IT să se ocupe de activități importante pentru buna funcționare a infrastructurii companiei. Utilizând soluțiile ERP în Cloud veți reduce presiunea asupra propriilor angajați, și, dacă apar probleme, departamentul de IT al companiei va beneficia de sprijinul unor profesioniști familiarizați cu sistemul ERP. De asemenea, pentru companiile care nu au un departament IT, mutarea în cloud le permite să-și desfașoare activitatea fără probleme și fără investitii suplimentare.

5. Backup robust și recuperare date în caz de dezastru

Unul dintre principalele beneficii ale soluțiilor ERP în Cloud este posibilitatea de a avea un backup independent și un plan de recuperare a datelor, fie incluse în serviciile contractate, fie disponibil ca opțional. Majoritatea soluțiilor ERP în cloud sunt vândute cu funcționalitatea de backup deja inclusă și programată.

Ba mai mult, în majoritatea cazurilor, operațiunile de backup și recuperare date pot fi realizate cu un simplu click.





#cloud erp     #ERP     #mobilitate     #SoftOne    

Articole asociate