Home  ›  Blog  ›  Business Software Cloud Trend-uri  ›  Care sunt cele mai noi tendințe în piața soluțiilor de Enterprise Mobility?



Care sunt cele mai noi tendințe în piața soluțiilor de Enterprise Mobility?

February 15, 2019


Business Software Cloud Trend-uri

Există mulți factori care au revoluționat utilizarea tehnologiei mobile și a internetului, forțând companiile să adopte soluții de mobilitate pentru a ține pasul cu evolutia pieței. Cei care au făcut deja acest lucru nu numai că au atras mai mulți clienți, dar au obținut și o creștere impresionantă a productivității angajaților. Să analizăm unele din tendințele actuale și viitoare în domeniul Enterprise Mobility (EM).

Inteligență artificială (AI)

Potențialul AI s-a extins asupra tuturor tehnologiilor moderne, cu accent principal în zona de machine learning. Chiar și așa, majoritatea afacerilor rămân în urmă în probleme de automatizare și ignoră importanța AI în procesele de afaceri. Pe de altă parte, totul pare să indice faptul că, pe parcursul acestui an, majoritatea întreprinderilor vor profita de beneficiile AI într-un fel sau altul, considerând că asistenții digitali, precum EVA, asistentul digital al Soft1 Series 5 ERP, sunt indicii evidente ale prezenței AI.

Creșterea adoptării politicii BYOD (Bring Your Own Device)

Din ce în ce mai multe companii adoptă această politică IT, indiferent dacă se referă la laptopuri, tablete sau smartphone-uri. Rezultatul imediat este un cost de achizitie mult mai mic pentru dispozitivele de birou. În același timp, pentru a evita problemele de securitate, companiile trebuie să se asigure că aceste dispozitive rulează versiunile enterprise ale tuturor aplicațiilor necesare.

Utilizarea aplicațiilor multiplatformă (cross-platform)

Premisa politicii BYOD este legată de dezvoltarea aplicațiilor multiplatformă (cross-platform). Având în vedere că unele companii utilizează dispozitive Android în timp ce altele folosesc iOS, va apărea nevoia de a dezvolta aplicații cross-platform care pot fi utilizate pe ambele platforme. Evident, costul dezvoltării și menținerii unor astfel de aplicații va împovăra afacerile.

Migrarea în Cloud

Nevoia de a folosi Cloud-ul în scopuri de stocare a crescut dramatic, deoarece companiile trebuie să stocheze o varietate de date diferite legate de clienți, de activitatea curentă, de angajați și așa mai departe. Pentru a acoperi cererea de stocare a datelor, Cloud-ul a devenit cea mai bună alegere. Cel mai important avantaj al stocării în Cloud este că asigură acces la informații practic de oriunde; aveți nevoie doar de o conexiune la Internet.

Securitate pe mai multe niveluri

Deoarece EM și BYOD înseamnă că angajații folosesc dispozitivele lor personale în scopuri comerciale, încălcarea măsurilor de securitate devine un risc major de afaceri. Una dintre cele mai bune opțiuni este implementarea unui model pe mai multe niveluri care vă va permite să mențineți un grad ridicat de securitate. Acesta se traduce la date mai sigure, deoarece securitatea pe mai multe niveluri nu poate fi ușor încălcată. Datele de afaceri au devenit acum un bun valoros, iar protecția acestora este una dintre cele mai importante responsabilități pentru fiecare companie.





#AI     #Cloud     #enterprise mobility     #soft1 360    

Articole asociate