Home  ›  Blog  ›  Noutăți & Evenimente  ›  Soluțiile ERP inteligente, integrate cu tehnologia OCR, utilizează și valorifică informațiile din documentele fizice



Soluțiile ERP inteligente, integrate cu tehnologia OCR, utilizează și valorifică informațiile din documentele fizice

October 6, 2020


Noutăți & Evenimente

În ultimele luni, mediul economic s-a modificat radical. Schimbările provocate de pandemia COVID-19 au demonstrat faptul că transformarea digitală este indispensabilă pentru orice companie, de la afacerile mici, până la cele foarte mari. Astfel, soluțiile software inteligente (precum Soft1 Cloud ERP) susțin transformarea mediul de business prin utilizarea tehnologiilor AI și Machine Learning pentru automatizarea completă a operațiunilor, reducerea costurilor și valorificarea informațiilor, chiar dacă acestea se află în documente și fișiere fizice.

Deloc surprinzător, utilizarea și exploatarea oricăror tipuri de date reprezintă nucleul unei soluții de transformare digitală de succes. Soft1 Cloud ERP Series 5, una dintre cele mai inteligente platforme software, permite acum și integrarea unor funcționalități Optical Character Recognition de nouă generație, astfel încât poate extrage date din orice tip de document sau imagine scanată, pentru a le integra automat în aplicație. Astfel, documentele printate precum facturile sau chitanțele sunt transformate imediat în fișiere digitale editabile pentru a fi utilizate de către angajați, în orice activitate.

Fiind integrată cu funcționalități Machine Learning, tehnologiile OCR pe care SoftOne le poate integra recunosc automat anumiți parametri, extrag orice tip de informații din documentele printate și le transformă în fișiere digitale, fără a fi nevoie de niciun fel de intervenție umană. Funcționalitățile oferă în acest fel valoare adăugată tuturor operațiunilor prin îmbunătățirea rapoartelor de tip business intelligence, astfel încât acestea să susțină cu adevărat procesele de decizie din cadrul fiecărei companii.

Soluțiile Optical Character Recognition reduc cu până la 60% timpul de operare  

Conversia documentelor fizice sau a imaginilor scanate în fișiere digitale oferă companiilor numeroase avantaje, precum creșterea productivității, recuperarea mai rapidă a datelor atunci când este necesar sau eliminarea erorilor umane în procesele de introducere manuală a datelor. De exemplu, pentru un departament de contabilitate care primește lunar un număr mare de facturi, introducerea acestor documente în aplicații implică un efort enorm. Datorită soluțiilor OCR pe care SoftOne le poate integra, prin simpla scanare a facturilor, informațiile sunt importate automat în aplicația Soft1 Cloud ERP, creând în același timp și notele contabile necesare sau alocând cheltuielile pe centrele de cost corespunzătoare. Mai mult decât atât, datele vor fi introduse direct în declarațiile fiscale lunare. Realizat manual, în medie acest proces poate dura chiar și zece minute pentru fiecare document, astfel încât în cazul în care o companie are mii de facturi lunare de introdus, eficiența utilizării unei funcționalități OCR nu poate fi contestată.

„Dezvoltarea soluțiilor inovatoare face parte din ADN-ul SoftOne”, a declarat Alexandra Lucescu, Director Comercial la SoftOne România. „Noua tehnologie OCR este mai mult decât o simplă aplicație de procesare a documentelor în format fizic. Încorporând tehnologii avansate de învățare automată a parametrilor, soluția OCR integrată de SoftOne reprezintă cea mai rentabilă modalitate prin care companiile își pot eficientiza complet procesele de prelucrare a datelor. În plus, datorită acestei funcționalități, întreprinderile din România își pot evalua mult mai bine riscurile și pot efectua ajustările necesare, având la dispoziție toate informațiile de care au nevoie, într-un singur sistem.”

Utilizând tehnologii Cloud de ultimă generație și oferind mobilitate tuturor companiilor, Soft1 Series 5 susține transformarea digitală a mediului de afaceri. Soluția software premiată la nivel internațional oferă astfel o experiență fără precedent tuturor utilizatorilor, sporind eficiența prin utilizarea inteligenței artificiale și a funcționalităților de învățare automată, soluția OCR reprezentând cea mai nouă funcționalitate a aplicației.





Articole asociate