Home  ›  Blog  ›  Cloud Trend-uri  ›  Top 5 tendințe ale aplicațiilor ERP la care trebuie să te aștepți în 2021



Top 5 tendințe ale aplicațiilor ERP la care trebuie să te aștepți în 2021

January 6, 2021


Cloud Trend-uri

În ultimii ani, piața soluțiilor ERP s-a dezvoltat într-un ritm alert datorită inovațiilor tehnologice, iar lucrurile nu par să se oprească aici. De-a lungul timpului aplicațiile ERP au evoluat astfel încât să sprijine operațiunile de business, începând cu procesele de back-end, până la funcțiile front-end, precum cele de eCommerce, iar schimbarea continuă.

În prezent, majoritatea companiilor au integrat sistemele ERP în activitatea lor, dar noile progrese tehnologice determină mediul de business să fie mereu la curent cu noutățile și să se asigure că soluțiile utilizate sunt întotdeauna actualizate. Așadar, la ce ne putem așteapta în 2021 de la piața soluțiilor ERP? Intensificarea adoptării soluțiilor Cloud ERP și de mobilitate sau integrarea inteligenței artificiale sunt doar câteva dintre cele mai recente tendințe ERP. Citește mai jos care sunt cele mai importante direcții de dezvoltare pe care aplicațiile ERP le vor avea în 2021.

  1. Accelerarea adoptării sistemelor Cloud ERP

Inițial, aplicațiile ERP erau comercializate ca soluții On-Premise și costurile erau foarte mari. Ca atare, întreprinderile mici și mijlocii au evitat să investească în implementarea aplicațiilor ERP. Odată cu apariția sistemelor Cloud ERP, acestea au devenit accesibile și pentru IMM-uri, datorită prețului mult mai scăzut. Acum, soluțiile Cloud sunt din ce în ce mai populare, iar în 2021 implementarea lor va accelera, mai ales în contextul pandemiei. Evenimentele recente au schimbat complet mediul de business și au forțat companiile să se orienteze către aplicații care oferă o flexibilitate foarte mare.  Deoarece Cloud ERP oferă mai multă accesibilitate, costuri mai mici de întreținere și posibilități nelimitate de inovație, în 2021 un număr semnificativ de companii care preferau soluțiile On-Premise se vor orienta către Cloud.

  1. Integrarea inteligenței artificiale în sistemele ERP

Tehnologia AI a început să fie utilizată în majoritatea operațiunilor deoarece oferă sistemelor de business mult mai multe funcționalități. Acest lucru este valabil și pentru soluțiile de enterprise resource planning. Un sistem ERP integrat automat cu funcții de inteligență artificială, cunoscut sub numele de iERP, permite companiilor să-și automatizeze procesele prin metode inteligente de procesare a datelor. Atunci când este combinat cu inteligența artificială, un ERP poate spori semnificativ productivitatea și eficiența operațională a unei organizații. Cum? Prin analizarea și prelucrarea tuturor datelor de care companiile dispun, astfel încât să creeze automat noi fluxuri de lucru, să reducă erorile și timpul de încărcare a informațiilor. Așadar, în 2021 vom asista la o creștere a popularității sistemelor iERP, soluțiile cu funcționalități de inteligență artificială încorporate devenind din ce în ce mai căutate.

  1. Intensificarea utilizării aplicațiilor mobile

Nevoia de flexibilitate și mobilitate nu mai poate fi ignorată. În 2021, utilizarea aplicațiilor de business care permit desfășurarea operațiunilor de oriunde vor fi necesare, odată cu adoptarea sistemului de lucru de acasă și nu numai. Funcția de mobilitate a devenit una dintre funcționalitățile de bază ale unui sistem ERP modern. Astfel, toate operațiunile companiilor se pot desfășura de pe orice dispozitiv mobil, precum smartphone-uri sau tablete, iar angajații au acces imediat la instrumentele și informațiile de care au nevoie. Soluțiile ERP de mobilitate oferă un proces mai simplu de prelucrare a datelor, angajații putând să introducă informațiile în sistem chiar și din teren. Acest lucru asigură o productivitate sporită, mai ales pentru că angajații se așteaptă să aibă acces la informații de oriunde și să acceseze oricând datele de care au nevoie. O soluție ERP de mobilitate satisface întocmai aceste necesități, iar în 2021 utilizarea aplicațiilor mobile în procesele de business va fi mult mai mare ca în trecut.

  1. Dezvoltarea unor funcționalități avansate de analiză și raportare

Mediul de business devine din mult mai dinamic, iar companiile acordă o mare importanță funcționalităților care le ajută să ia decizii rapid, în funcție de informațiile pe care le au la dispoziție. Deși sistemele enterprise resource planning standard sunt caracterizate prin capacitatea lor de a colecta și organiza datele, fiind echipate cu funcționalități variate de analiză, în viitor acestea vor deveni mult mai avansate. În acest fel, deciziile critice de business vor putea fi făcute în mod informat, fie că este vorba despre situații financiare, investiții sau alte aspecte. Aplicația ERP va deveni așadar un instrument end-to-end ce va putea procesa atât date structurate, cât și nestructurate și va deveni mult mai inteligent în analiza big data.

  1. Integrarea Internet of Things (IoT) cu sistemele ERP

Cele mai moderne soluții enterprise resource planning vor permite integrarea dispozitivelor IoT, astfel încât aplicațiile să colecteze, analizeze și să prelucreze informații și date prin intermediul senzorilor. Această inovație este cu atât mai importantă cu cât afacerile devin din ce în ce mai orientate către experiența consumatorilor, în mod special cele din industria de producție. Integrarea IoT cu un sistem ERP va permite așadar obținerea informațiilor despre procesele operaționale prin intermediul senzorilor în timp real, fără a mai fi nevoie de intervenția umană.

Sistemele ERP continuă să evolueze pentru a susține transformarea digitală și modul în care companiile își desfășoară activitatea, iar în 2021 vom asista la crearea unor soluții ERP mult mai inteligente și mai avansate. Cele mai importante tendințe enterprise resource planning indică faptul că organizațiile vor prioritiza adoptarea tehnologiilor AI și IoT pentru a obține avantaje competitive, iar soluțiile ERP vor deveni mult mai sofisticate.

Dacă îți dorești să implementezi o soluție ERP, în Cloud, testează aici DEMO GRATUIT Soft1 Cloud ERP! Aplicația noastră este o soluție de business completă, care oferă organizațiilor toate funcționalitățile și beneficiile de care au nevoie: automatizarea proceselor pentru adaptare rapidă la schimbările din piață, posibilitatea exploatării resurselor fără restricții geografice sau temporale, un flux de informatii automat cu furnizorii, clienții și partenerii.





Articole asociate