Home  ›  Blog  ›  Noutăți & Evenimente  ›  Soluțiile software de business într-un mediu de afaceri marcat de incertitudine



Soluțiile software de business într-un mediu de afaceri marcat de incertitudine

August 26, 2021


Noutăți & Evenimente

Pandemia COVID-19 a afectat cu certitudine cifra de afaceri a companiilor, IMM-urile având o scădere substanțială a veniturilor și a ratei de angajare. Cele mai recente statistici din piață arată că la sfârșitul anului 2020, aproximativ 61% dintre companiile mici și mijlocii din România și-au redus activitatea și au înregistrat o diminuare a cifrei de afaceri.

Soluții de business pentru IMM-uri

În contextul pandemiei, companiile mici și mijlocii au fost mult mai expuse riscului de a nu reuși să își gestioneze eficient procesele interne, comparativ cu întreprinderile mari. Restricțiile au determinat IMM-urile să lucreze exclusiv de la distanță, iar companiile care nu au dispus de o infrastructură digitală eficientă s-au confruntat cu nenumărate constrângeri operaționale, riscând întreruperea activității.

Criza COVID-19 a accelerat transformarea digitală a IMM-urilor, dar companiile mici încă trebuie să recupereze în ceea ce privește integrarea tehnologiilor digitale, comparativ cu întreprinderile mari. În România, doar 7,75% dintre IMM-uri utilizează o soluție de enterprise resource planning și doar 6,54% o aplicație CRM.

Într-un mediu de afaceri caracterizat de incertitudine, doar companiile care au realizat importanța implementării și utilizării soluțiilor digitale de business și care au reacționat rapid în contextul pandemiei au reușit să supraviețuiască. În plus, ele au beneficiat și de avantajele pe care soluțiile software de ultimă generație, precum Soft1 Cloud ERP, le oferă: automatizarea operațiunilor repetitive și consumatoare de timp, creșterea productivității și reducerea costurilor.

Implementarea unei soluții SaaS, precum Soft1 Cloud ERP, a devenit astfel opțiunea ideală pentru companii datorită costurilor mici pe care le implică, comparativ cu investițiile necesare pentru o aplicație implementată pe serverele proprii, ce are nevoie de o echipă dedicată pentru gestiune.

Citește interviul acordat de Alexandra Lucescu, Director de Operațiuni SoftOne,  integral pe Capital.ro și află care este părerea noastră despre digitalizarea mediului de afaceri și beneficiile pe care soluțiile software inteligente, precum Soft1 Cloud ERP le oferă.





#News     #Noutati     #Soft1 Cloud ERP    

Articole asociate