Share
Citește și

Noutăți & Evenimente
Digitalizarea pas cu pas a companiilor

Trend-uri
2023, anul digitalizării în e-commerce

Noutăți & Evenimente
Alexandra Lucescu, Director General, SoftOne România: Piaţa din România a urcat în topul priorităţilor de dezvoltare ale grupului SOFTONE

Noutăți & Evenimente
SoftOne lansează a III-a sesiune de cursuri în cadrul SoftOne Training Academy
-
Cum a aratat apetitul companiilor, de toate dimensiunile, din România, în ceea ce privește dorința de digitalizare în 2021? Au fost diferențe semnificative față de 2020?
2020 a reprezentat o perioadă fără precedent pentru companiile de toate dimensiunile, nu doar din România, ci de pretutindeni. A fost un an care a pus la încercare abilitatea organizațiilor de a se adapta la situațiile neprevăzute. De asemenea, a fost evident că impactul economic nu s-a resimțit în mod egal în rândul întreprinderilor. Companiile mici și mijlocii au fost mult mai expuse riscurilor decât organizațiile mari în ceea ce privește gestionarea proceselor interne și a operațiunilor critice. Restricțiile impuse în 2020 au forțat subit IMM-urile să funcționeze de la distanță, iar companiile care nu au avut o infrastructură digitală pusă la punct au intrat într-o cursă contra cronometru pentru a implementa soluții software de business care să le asigure continuitatea afacerii.
În 2021, procesul de transformare digitală a continuat cu aceeași intensitate, dar într-un mod conștient și mult mai organizat. Pandemia a reușit să schimbe mentalitatea persoanelor de decizie din mediul de business, ele devenind mult mai deschise la schimbare și la soluțiile alternative pentru desfășurarea activității. Comparativ cu anul 2020, cea mai semnificativă diferență constă în dorința de schimbare și de adaptare la noua normalitate. Piața din România este pregătită să se digitalizeze, iar cifrele noastre susțin această ipoteză. La începutul anului am desfășurat un studiu în rândul clienților noștri, iar 8 din 10 companii au susținut că soluțiile SoftOne Cloud le-a ajutat să își desfășoare operațiunile fără întreruperi în timpul pandemiei. Aceasta a fost cea mai satisfăcătoare victorie pentru noi.
Creșterea gradului de adopție al soluțiilor Cloud a consolidat succesul soluțiilor noastre. Ultimii doi ani au fost cei mai performanți pentru SoftOne Group, într-o perioadă de dezvoltare accelerată pe parcursul a 10 ani. În România, am înregistrat o creștere de peste 40% a vânzărilor pentru soluțiile Cloud și de mobilitate în 2021, comparativ cu anul trecut.
-
Din ce industrii ați atras cei mai mulți clienți pentru soluțiile pe care le oferiți?
Soluțiile noastre vizează în primul rând IMM-urile, dar portofoliul de produse SoftOne susține orice companie care dorește să își optimizeze costurile, să își eficientizeze procesele și să își îmbunătățească eficiența operațională. Aplicațiile pe care le-am dezvoltat sunt extrem de versatile și oferă posibilități nelimitate de personalizare. Această flexibilitate se reflectă și în portofoliul de clienți pe care îl avem, format din companii din toate industriile: de la servicii, la producție, distribuție și retail.
Cu toate acestea, majoritatea clienților provin din industria de comerț, în contextul în care pandemia i-a impulsionat să se îndrepte peste noapte către zona de e-commerce pentru a-și desfășura activitatea în continuare. Arhitectura deschisă Soft1 Cloud ERP, precum și funcționalitățile avansate de interconectivitate au permis integrarea aplicației cu orice platformă de comerț electronic sau marketplace, oferind companiilor de retail o imagine de ansamblu asupra comenzilor obținute pe toate canalele, un control mai mare din punct de vedere financiar și al stocurilor și a permis gestionarea eficientă a clienților.
-
Care au fost principalele nevoi cu care au venit către voi? S-au schimbat aceste nevoi față de cele expuse în 2020?
Odată cu declanșarea pandemiei, companiile s-au străduit să-și asigure continuitatea operațiunilor, iar soluția a fost implementarea aplicațiilor ERP în Cloud sau a celor de mobilitate. Deoarece mentalitatea clienților noștri s-a schimbat, ei au început să conștientizeze că un sistem Cloud ERP avansat, precum Soft1 Cloud ERP Series 5, le poate susține operațiunile, indiferent de contextul de business. O aplicație ERP în Cloud permite adaptarea la orice situație, chiar și în cazul unei pandemii. Mai mult, platforma noastră permite și o flexibilitate de neegalat, ceea ce oferă companiilor mai multe oportunități de dezvoltare.
În 2021 a devenit evident faptul că, pe măsură ce au adoptat lucrul de acasă, tot mai multe companii s-au îndreptat către soluțiile în Cloud, având astfel nevoie de instrumente de business care să le sprijine mult mai eficient activitatea.
-
Care considerați că sunt principalele trenduri care vor contura industria în care activați în 2022?
Fiecare început de an setează așteptări mari în legătură cu evoluția și inovația tehnologică, iar industria ERP nu face excepție. Aflându-ne într-o criză globală de aproape doi ani, a devenit extrem de clar faptul că soluțiile Cloud nu sunt doar o opțiune, ci mai degrabă nucleul transformării digitale. Aplicațiile precum Soft1 Cloud ERP s-au dezvoltat constant, astfel încât companiile să beneficieze de avantajele pe care le oferă în toate ramurile de activitate. Așadar, ne așteptăm ca soluțiile SaaS și Cloud Computing să se extindă pe măsură ce companiile continuă să le adopte.
Mobilitatea afacerilor este, de asemenea, o tendință care s-a evidențiat odată cu schimbările provocate de pandemie. În 2022, pe măsură ce ne îndreptăm către un viitor marcat de criza Covid-19, accesul la informații în timp real devine un standard, precum și mobilitatea companiilor susținută de IoT. De asemenea, inteligența artificială și tehnologia machine learning vor influența sistemele de business mulți ani de acum înainte. Ne așteptăm ca automatizarea inteligentă a proceselor, dezvoltarea unor funcționalități avansate de analiză predictivă și prelucrarea datelor prin intermediul AI să devină următoarele standarde în industrie.