Home  ›  Blog  ›  Trend-uri  ›  Cum să începi transformarea digitală a afacerii tale: sfaturi practice



Cum să începi transformarea digitală a afacerii tale: sfaturi practice

January 31, 2024


Trend-uri

Ne așteptăm ca în viitorul apropiat transformarea digitală să devină o prioritate strategică pentru companiile din aproape toate industriile. Conform studiilor, 60% dintre CIO și CTO chestionați de IBM declară că programul lor de modernizare a infrastructurii de business software nu este încă pregătit pentru viitor. În acest context, putem observa că există o accelerare a inițiativelor de digitalizare.

Citește în continuare pentru a afla cum să începi transformarea digitală a afacerii tale!

1.Înlocuirea aplicațiilor vechi

Ieșirea din zona de confort este în general dificilă. Acest lucru devine evident în cazul afacerilor care continuă să utilizeze sisteme vechi, în ciuda disponibilității platformelor mai flexibile și eficiente. Chiar dacă, în trecut, organizațiile au investit un capital considerabil pentru implementarea acestor sisteme, ele trebuie să se orienteze și către viitor. Utilizarea unui software învechit și a unor tehnologii depășite creează obstacole în calea transformării digitale. Motivul principal este că sunt adesea lente și rigide. Acest lucru face mai dificilă adaptarea la tranziția tehnologică și integrarea cu noile tehnologii.

2.Eficientizarea comunicării la nivelul tuturor departamentelor

Un sondaj realizat de Gartner arată că 65% dintre deciziile luate în prezent sunt mai complexe decât cele din anii precedenți. Acest lucru se datorează faptului că procesul decizional implică mai multe variabile și mai multe persoane. Pentru a facilita luarea unor decizii informate, este imperativ să facilitezi o comunicare transparentă la nivelul tuturor departamentelor și să te asiguri că obții feedback de la stakeholderii afaceri tale. Aceste practici vor contribui la eliminarea lipsei de date și vor eficientiza procesul de decizie.

3.Desfășurarea procesului de transformare digitală în funcție de obiectivele de business

Unul dintre primii pași pentru către transformarea digitală este să te asiguri că îți aliniezi procesul cu obiectivele de business. Prioritizează investițiile strategice care au impact asupra unor operațiuni specifice. Utilizează indicatori de performanță pentru a determina unde ar trebui alocat bugetul și care sunt soluțiile pe care trebuie să te concentrezi. Creează o strategie unitară care reflectă prioritățile afacerii tale.

4.Crearea unei culturi organizaționale care îmbrățișează transformarea digitală

Schimbarea culturii organizaționale poate fi dificilă, dar este vitală pentru transformarea digitală, deoarece acest proces implică modificări semnificative în modul de lucru al angajaților. Începe prin evaluarea barierelor care stau în calea transformării digitale. Ulterior, implementează o strategie de management al schimbării prin care să evidențiezi beneficiile pe care transformarea digitală le oferă. Este important să ai în vedere că noile practici de lucru trebuie promovate și de către top management. Acest lucru este crucial pentru a minimiza rezistența din partea angajaților.

5. Consolidarea strategiei de securitate cibernetică

Începerea transformării digitale într-un mod sigur necesită îmbunătățiri continue în domeniul securității cibernetice. Asigură-te că implementezi o strategie eficientă de monitorizare a riscurilor asociate cu securitatea datelor. Această masură te va ajuta să rezolvi problemele înainte să devină o amenințare pentru afacerea ta. Actualizează aplicațiile în mod constant pentru a identifica vulnerabilitățile atunci când utilizezi aplicații externe. Strategia de securitate cibernetică ar trebui să fie un element cheie în planul tău de transformare digitală. Un buget rezonabil va fi, de asemenea, necesar pentru luarea unor măsuri de siguranță eficiente.

Începe transformarea digitală a companiei tale cu ajutorul unor aplicații moderne și inovative precum Soft1 Cloud ERP!





Articole asociate