Home  ›  Blog  ›  Trend-uri  ›  Soluțiile mobile de business vor fi de neoprit la nivel global



Soluțiile mobile de business vor fi de neoprit la nivel global

April 20, 2017


Trend-uri

Sondajul realizat de Gartner, intitulat “Demand for enterprise mobile apps will outstrip available development capacity five to one”, conține informatii extrem de interesante despre cererea pentru aplicațiile mobile de business. În special, se estimează că până la sfârșitul anului 2017, nevoia de servicii și persoane specializate în dezvoltarea aplicațiilor mobile va fi de cel puțin 5 ori mai mare decât întreaga capacitate a departamentelor IT. Potrivit Gartner, vânzările de dispozitive mobile vor ajunge la 2,1 miliarde de unități până în 2019. Ca urmare, va exista o creștere semnificativă a cererii pentru aplicațiile de business, care să corespundă standardelor existente de înaltă performanță a aplicațiilor mobile destinate utilizatorilor – persoane fizice.

Adrian Leow, analist principal Gartner, susține că majoritatea companiilor vor trebui să facă față provocării de a dezvolta și implementa aplicații mobile performante pentru a satisface această cerere în creștere exponențială, deoarece este destul de dificil și costisitor să angajezi dezvoltatori externi, cu abilitățile necesare întregului proces. În afară de faptul că se va dovedi dificil pentru companii să răspundă proactiv la presiunea concurenței, Gartner estimează că vor exista reacții mai degrabă la nivel tactic, si mai puțin strategii specifice și targetate pe mobile enterprise, așa cum ar fi recomandat.

O altă constatare interesantă, pe baza sondajului Gartner, este aceea că aplicațiile mobile vor depăși capacitatea de dezvoltare disponibilă a companiilor de profil, ceea ce înseamnă că procesul de creare de noi aplicații se va transforma într-unul destul de complicat și costisitor. Aparent, este nevoie de mai mulți strategi dedicați pieței de mobile apps, care să utilizeze instrumentele și tehnicile corespunzătoare nevoilor crescute pentru aplicații mobile în cadrul companiilor.

Vă prezentăm mai jos și alte informații relevante din studiul realizat de Gartner:

  • Persoanele angajate în companii moderne orientate spre digital folosesc în medie 3 dispozitive mobile diferite, pentru a-și gestiona activitățile de zi cu zi.
  • Acest număr este de așteptat să crească la 5 sau chiar 6 dispozitive, datorită dezvoltării de noi tehnologii, cum ar fi wearables și IoT, care vor câștiga din ce în ce mai mult teren.
  • Angajații se vor bucura de o mai mare libertate în alegerea dispozitivelor, aplicațiilor de business sau chiar a proceselor care îi vor ajuta să-și ducă la bun sfârșit sarcinile.
  • Departamentele IT se află sub o presiune din ce în ce mai mare în a dezvolta diverse aplicații mobile, într-o perioadă scurtă de timp.

Totuși, un alt studiu Gartner (realizat în 2014) având ca subiect “Dezvoltarea de aplicații mobile”, a concluzionat că majoritatea companiilor au dezvoltat și lansat nu mai puțin de 10 aplicații mobile, în timp ce un procent semnificativ dintre participanți au recunoscut că nu au lansat până în prezent soluții dedicate platformelor mobile.

Sursă: (www.gartner.com/newsroom/id/3076817)





#ERP     #Future trends     #Mob     #Mobile    

Articole asociate