Home  ›  Blog  ›  Noutăți & Evenimente  ›  Bucharest Technology Week 2017: Peste 2.500 de clienți SoftOne au ales soluția Soft1 Cloud ERP. Enterprise Mobility și Cloud Computing-ul, cele mai importante trenduri în creștere pe piața de IT din RomâniaBucharest Technology Week 2017: Peste 2.500 de clienți SoftOne au ales soluția Soft1 Cloud ERP. Enterprise Mobility și Cloud Computing-ul, cele mai importante trenduri în creștere pe piața de IT din România

June 13, 2017


Noutăți & Evenimente

SoftOne România, hub operațional al multinaționalei grecești SoftOne Technologies, a anunțat, prin prezența la cel mai mare eveniment de IT din România – Bucharest Technology Week 2017, depășirea cifrei de 15.000 de clienți la nivel global ce folosesc soluțiile companiei. Principalele trenduri în creștere care au permis extinderea companiei și penetrarea pe piețele emergente sunt Cloud-Computing-ul si cererea tot mai mare de soluții de Enterprise Mobility din partea potențialilor clienți si parteneri. Astfel, de la lansarea Soft1 Cloud ERP, 2.500 de companii au optat pentru această soluție – cifră care indică o ascensiune naturală a soluțiilor software în cloud în defavoarea celor on-premise.

”Până de curând, achiziția de soluții de software reprezenta o cheltuială la fel de complexă ca și cea de componente și soluții hardware. Totuși, soluțiile de tip Software-as-a-Service au transformat radical felul în care companiile achiziționează și folosesc soluțiile software ERP. Serviciile software în cloud și cele de Enterprise Mobility se dovedesc a fi un adevărat ”game-changer” pentru toate tipurile de companii din lume, indiferent de mărime sau industria în care activează: soluțiile SaaS au avantajul de a oferi business-urilor resorturile de care au nevoie pentru o creștere rapid și sustenabilă, fără cheltuieli majore pe termen lung. În ziua de astăzi, business-urile trebuie să își desfășoare activitatea din orice loc, de pe orice device, în orice moment, pentru a oferi angajaților posibilitatea de a fi conectați permanent cu furnizorii, clienții și partenerii de business”, a declarat Silvia Popa, Sales Manager SoftOne Romania, în timpul discuției de panel ”Sales Technologies that will boost your strategy” de la Bucharest Technology Week 2017.

Cel mai nou sondaj Gartner 2017 ”Demand for enterprise mobile apps will outstrip available development capacity five to one” estimează că până la sfârșitul anului 2017, nevoia de servicii și persoane specializate în dezvoltarea aplicațiilor mobile va fi de cel puțin 5 ori mai mare decât întreaga capacitate a departamentelor IT. Mai mult, studiul arată că  vânzările de dispozitive mobile vor ajunge la 2,1 miliarde de unități până în 2019. Ca urmare, va exista o creștere semnificativă a cererii pentru aplicațiile mobile de business, care să corespundă standardelor existente de înaltă performanță a aplicațiilor mobile destinate utilizatorilor – persoane fizice.

Soluțiile software de business, de la cheltuială, la investiție

Trebuie să oferim companiilor mai multă valoare la costuri mai mici. Tipul de soluție software pe care o companie alege să o folosească are un impact uriaș asupra beneficiilor de business pe care aceasta le va obține. Soluțiile în Cloud și cele de tip Software as a Service permit companiilor care nu își permit sau nu doresc să înființeze un department IT intern să beneficieze de aceleași oportunități ca companiile mari de pe piață. Astfel, focusul business-urilor va fi pe dezvoltare, creșterea cifrei de afaceri și a profitului și nu pe mentenanța soluțiilor software.

Articole asociate