Home  ›  Blog  ›  Business Software Cloud Noutăți & Evenimente  ›  Migrarea sistemului ERP în Cloud, singura soluție pentru viitorul companiilor



Migrarea sistemului ERP în Cloud, singura soluție pentru viitorul companiilor

September 21, 2017


Business Software Cloud Noutăți & Evenimente

Este tehnologia Cloud potrivită pentru toate business-urile, indiferent de dimensiune, industrie sau nevoile de securitate specifice?  Ultimul studiu Gartner referitor la industria Cloud estimează că până în anul 2018, cel puțin 30% dintre companii la nivel mondial își vor migra toate aplicațiile ERP în Cloud. Motivul? Nu e vorba doar de unul, așa că ti le enumerăm și explicăm punctual, după cum urmează:

Costuri

Toate serviciile ERP în Cloud sunt furnizate pe modelul unei subscripții anuale sau lunare, astfel că investiția inițială pentru achiziția unei soluții software este mult mai mica. Același principiu se aplică și pentru costurile operaționale și cele de implementare, care pot fi contractate sub forma unui abonament, permițând astfel o gestiune mai bună a cash-flow-ului. Mai mult decât atât, soluțiile în Cloud nu necesită nicio cheltuială în ceea ce privește echipamentele hardware (ex: servere), care pot ajunge și la sume mai mari decât sistemul ERP propriu-zis.

Implementare rapidă și ușoară

Customizarea unui sistem tradițional ERP (instalat pe server) se poate extinde pe o durată extrem de îndelungată de timp, pentru ca utilizatorii să poată beneficia la maximum de toate avantajele aplicației. Softurile de gestiune în Cloud sunt concepute încă din momentul zero pentru a putea funcționa la capacitate maximă în cel mai scurt timp posibil, cu o intervenție cât mai mică a furnizorului IT.

Flexibilitate și scalabilitate

Dacă ai o companie care se află într-o creștere accelerată și folosești un sistem ERP în Cloud, ai posibilitatea de a adăuga noi funcționalități și module pentru business-ul tău în cel mai ușor mod posibil, fără a aștepta luni întregi pentru ca acestea să fie implementate. Mai mult, acest lucru se întâmplă fără ca tu să fii nevoit să achiziționezi noi echipamente sau să reconfigurezi aplicația. Tehnologiile avansate de Cloud Computing sunt cel mai bun instrument de business pentru companiile flexibile și care evoluează de la un an la altul atât pe verticală, cât și pe orizontală.

Upgrade-uri simplificate

Companiile care optează pentru o soluție ERP în Cloud beneficiază de upgrade-uri automate din partea furnizorului IT, iar trecerea la noile versiuni de aplicație (odată cu îmbunătățirea acesteia) se face fără niciun cost suplimentar, serviciul de Cloud fiind unul de tip ”all-inclusive”.

Mentenanță gratuită

Sau nici măcar gratuită. Din momentul în care optezi pentru un sistem ERP în Cloud, nu mai trebuie să folosești propriile echipamente hardware și, prin urmare, costurile aferente întreținerii și folosirii acestor echipamente dispare și el. Asta înseamnă că te poți concentra pe dezvoltarea business-ului tău, fără a fi nevoie să te procupi de servere sau de angajarea unor specialiști IT care să gestioneze mentenanța sistemului tău ERP. În cazul unei soluții ERP în Cloud, furnizorul este responsabil de toate back-up-urile și de mentenanța sistemului încă din momentul zero al implementării, fără ca tu să suporți costuri suplimentare. Mai mult decât atât, securitatea datelor este inegalabilă cu cea a unei aplicații instalate pe server.





Articole asociate