Home  ›  Blog  ›  Business Software Cloud Noutăți & Evenimente  ›  Implementați un sistem ERP fără servicii de training incluse? Atenție la consecințe!



Implementați un sistem ERP fără servicii de training incluse? Atenție la consecințe!

July 23, 2018


Business Software Cloud Noutăți & Evenimente

Adevărul este simplu și incontestabil: nici o implementare a sistemului ERP nu poate avea succes fără o pregătire adecvată și un program eficient de training care va precede momentul de “go live” din companie și vă va oferi toate informațiile necesare pentru a folosi cu succes soluția aleasă. Vă oferim, mai jos, câteva sfaturi care vă pot ajuta să dezvoltați programul potrivit de training pentru utilizatorii din compania dumneavoastră.

Începeți training-ul din timp

Implemetarea unui sistem ERP va schimba drastic business-ul dvs pe mai multe niveluri: structura organizațională, procesele de business, fluxurile de lucru pentru partenerii și furnizorii cu care lucrați. Prin urmare, este imperativ necesar ca trainingul să fie finalizat înainte și nu după implementarea sistemului. Dacă aveți deja strategii, asigurați-vă că le integrați în timp ce sistemul este implementat, mai precis, în faza de analiză, și nu după lansarea oficială.

Începeți de la management

În timp ce directorii executivi nu se pot implica niciodată în procesul de introducere a datelor în sistemul ERP, este foarte important să înțeleagă pe deplin cum funcționează sistemul, cum afectează afacerea și cât de mult efort și timp sunt necesare pentru ca acesta să fie implementat și integrat cu alte aplicații terțe. Atunci când directorii nu sunt informați în mod corespunzător, este foarte probabil că vor avea așteptări nerealiste privind capacitățile sistemului, ceea ce va crea cu siguranță probleme de comunicare și va exercita o presiune suplimentară asupra procesului de implementare.

Determinați nevoile de training pe baza nevoilor de informare

Atunci când vorbim de training într-o companie, este important să găsim echilibrul corect. Deși poate fi necesar ca toată lumea să cunoască și să înțeleagă schimbările pe care le va aduce implementarea soluției ERP, aceasta nu înseamnă că trebuie să “copleșim” toate departamentele cu toate detaliile referitoare la noua soluție. Asigurați-vă că fiecare departament are cunoștințele necesare pentru a începe și, treptat, toată lumea se va simți confortabilă și familiarizată cu sistemul pentru a-și explora întregul potențial.

O singură dată nu este suficient

Formarea profesională este un proces în sine și nu veți avea o soluție ERP de succes prin simpla “trecere peste ea” o singură dată. Pe măsură ce se adaugă noi actualizări și funcționalități, sistemul evoluează. Aceasta înseamnă că trebuie să vă gândiți la training ca la un proces continuu, în special în ceea ce privește personalul nou.

Asigurați-vă că aveți bugetul potrivit

S-ar putea să fiți tentat să economisiți bani prin reducerea costurilor de training, dar, în cele din urmă, o astfel de decizie se va opune desfășurării cu succes a soluției dvs. ERP și va rezulta în cheltuirea unui buget mai mare decât cel preconizat inițial. Dacă instruirea și comunicarea cu utilizatorii finali nu sunt printre primele tale priorități, veți termina cu o versiune extrem de costisitoare a unui… Excel!

În concluzie, dacă doriți să obțineți o activitate corectă, includeți în planificarea dvs și sesiuni de training adecvate. Investiția într-un sistem ERP este una consistentă, așa că lipsa unui element de bază ca training-ul utilizatorilor poate afecta întregul proces într-un mod semnificativ.





#ERP     #sistem erp     #Training    

Articole asociate