Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  COVID-19: Catalizatorul transformării digitale



COVID-19: Catalizatorul transformării digitale

May 20, 2020


Cloud

Pandemia declanșată de COVID-19 reprezintă o criză ce va avea un impact major și de lungă durată asupra întregii lumi, dar și asupra economiei globale. Încă nu este clar când se va încheia această perioadă critică, însă un lucru este incontestabil: pandemia va avea un impact semnificativ asupra tuturor afacerilor în lunile, sau chiar în următorii ani.

Având în vedere că acest eveniment va avea efecte de lungă durată, întreprinderile trebuie să se pregătească pentru viitor. Astfel, business-urile care își doresc să supraviețuiască în noua realitate trebuie să înceapă să își formeze „reziliență” operațională, acum fiind necesară mai mult ca niciodată. Cum? Prin adoptarea și implementarea tuturor instrumentelor digitale care, din fericire, ne sunt în prezent disponibile tuturor.

Este evident că pandemia a evidențiat valoarea digitalizării într-o manieră atât de explicită, încât orice afacere – indiferent de industrie și dimensiune – trebuie să acționeze imediat pentru a accelera această tranziție.

Momentul potrivit pentru a implementa Cloud ERP este chiar acum

Criza generată de COVID-19 a obligat întreprinderile să ia măsuri rapide pentru a proteja sănătatea angajaților și pentru a reduce la minimum impactul asupra operațiunilor. În cele mai multe cazuri, acest lucru a însemnat implementarea unei politici de lucru la distanță. Astfel, cu milioane de oameni din întreaga lume care lucrează de la distanță, este greu de imaginat o lume fără cloud. Indiferent de circumstanțe, cloud-ul s-a dezvoltat tocmai pentru a ne ajuta în situații precum cea pe care o experimentăm în prezent.

Totodată, devine din ce în ce mai clar faptul că toate companiile vor fi nevoite să îți reconsidere modelul de business, pentru a implementa cu succes lucrul de la distanță și vor trebui să adopte soluții digitale performante precum ERP sau CRM. Testează aici demo-ul Soft1 Cloud ERP pentru afacerea ta!

Acces imediat la instrumente de business și date

Pentru ca o afacere să funcționeze de la distanță este necesar ca toate resursele companiei să poată fi accesate într-un mod autonom, iar sistemele de bază pentru business să funcționeze fără probleme, astfel încât să existe în permanență acces la date, iar comunicarea să fie continuă și în timp real. Astfel, avantajele unui business care funcționează în Cloud sunt evidențiate mai ales în timpul acestei pandemii, când toți angajații au acces la instrumentele pe care le folosesc zilnic, de pe orice dispozitiv, indiferent de locația lor geografică.

Companiile care utilizează soluțiile Cloud au putut astfel opera de la distanță încă din prima zi a crizei medicale. Sistemul Cloud oferă tuturor departamentelor, începând cu management și vânzări până la marketing și contabilitate, acces la instrumentele și datele de care au nevoie pentru a-și continua munca de acasă.

În plus, activitatea se poate desfășura de pe orice dispozitiv, fie că este vorba de laptopul personal, tablete sau telefoane mobile. Enterprise Mobility (EM)  este accesibil și mai flexibil ca niciodată și îți permite să își desfășori munca de pe orice dispozitiv. Așadar, chiar dacă până nu demult conceptul de enterprise mobility era perceput doar ca un instrument suplimentar de afaceri, acum reprezintă o „armă” indispensabilă pentru continuitatea afacerii. Un alt avantaj important al implementării Cloud este și faptul că nu trebuie să te preocupi de securitatea datelor. VPN-urile, drepturile de acces și orice alte informații de business sunt securizate în Cloud computing, iar afacerile sunt în siguranță.

Obține chiar acum un avantaj competitiv

Companiile care până acum s-au concentrat exclusiv asupra nevoilor operaționale de zi cu zi, în detrimentul investițiilor în instrumente digitale, au suferit cu adevărat din cauza impactului Covid-19. Însă business-urile care vor reuși să-și transfere procesele în platformele digitale moderne, vor reuși să atenueze impactul crizei și își vor asigura continuitatea activității pe termen lung, nu doar acum. Indiferent de incertitudinea acestor vremuri, întreprinderile care pot funcționa de la distanță cu siguranță vor obține un avantaj competitiv și vor putea face față acestei situații sau a oricărei alte crize.

Dacă îți dorești să testezi o soluție completă pentru afacerea ta, îți recomandăm Soft1 Cloud ERP Series 5, un software de business ce folosește cele mai avansate servicii și solutii în Cloud, beneficiind de avantajele tehnologice oferite de platforma Windows Azure, care asigură maximum de disponibilitate și securitate. Testează aici Demo Gratuit!





Articole asociate