Home  ›  Blog  ›  Business Software Cloud  ›  Tranziția către Cloud: Do’s and Don’ts



Tranziția către Cloud: Do’s and Don’ts

July 2, 2020


Business Software Cloud

Implementarea unei soluții Cloud oferă flexbilitate și scalabilitate oricărui business, iar în prezent mobilitatea este mai importantă ca niciodată. Cu toate acestea, nu toate companiile s-au grăbit să facă tranziția către Cloud. Majoritatea întreprinderilor mici și mijlocii utilizează în continuare soluții CRM și ERP on-premise, pur și simplu pentru că nu știu cum să gestioneze eficient migrarea tuturor proceselor de business. Așadar, am pregătit cele mai utile „Dos” and „Don’ts” de care trebuie să ții cont și care te vor ajuta să organizezi eficient această tranziție.

DO: Comunică – Menține-ți oamenii informați despre schimbări

Orice schimbare semnificativă, cum ar fi înlocuirea unui software utilizat în companie, necesită o comunicare eficientă cu toți angajații. Așadar, pentru a te bucura de o tranziție liniștită către Cloud, persoanele direct implicate în proces trebuie informate în mod constant în legătură cu progresul operațiunii. Astfel, tranziția va fi mai ușoară, iar schimbarea va fi sprijinită de toți angajații. În plus, prin implicarea mai multor persoane în proces, angajații vor fi pregătiți pentru schimbare, vor ști cum să facă față problemelor care pot apărea, iar așteptările lor vor fi calibrate.

DON’T: Nu schimba pur și simplu un sistem cu altul

Tranziția de la o soluție on-premise către un sistem Cloud necesită de multe ori un efort mult mai complex decât o un simplu transfer. Serviciile Cloud oferă o gamă largă de soluții adiționale și chiar dacă acestea pot fi încurajatoare, ele pot deveni problematice pentru unii utilizatori. Dacă îți dorești să beneficiezi cu adevărat de avantajele Cloud, trebuie să ai în vedere o planificare detaliată a procesului de migrare, înainte să începi efectiv tranziția. Așadar, trebuie să iei în considerare toate procesele de business, să decizi care sunt operațiunile care necesită cel mai mult suport și ce trebuie adaptat și să alegi cele mai potrivite soluții.

DO: Privește procesul dintr-o nouă perspectivă

Implementarea unui sistem ERP în Cloud este mai mult decât un proces tehnic și va fi nevoie să adopți un nou mod de gândire atunci când îl implementezi, astfel încât operațiile de business să fie eficientizate cu ajutorul noii soluții. Așadar, dacă îți dorești să beneficiezi cu adevărat de toate posibilitățile pe care o soluție Cloud-based le oferă, trebuie să îți regândești abordarea și metodele de lucru. Deși soluțiile Cloud permit automatizarea multor procese, va fi în continuare nevoie să efectuezi anumite task-uri manual, astfel încât să te bucuri de beneficiile Cloud. Așadar, examinează-ți cu atenție procesele și determină exact ce poți să automatizezi într-un mod cât mai eficient sau adaptează-le astfel încât să te bucuri de o eficiență sporită.

DON’T: Nu neglija securitatea informațiilor

Chiar dacă soluțiile Cloud sunt mult mai sigure decât sistemele on-premise, atunci când alegi metodele de securitate ale datelor pe care le vei stoca în Cloud, ai nevoie de o strategie bine pusă la punct. Așadar, îți recomandăm să să te orientezi către soluții de securitate special create pentru Cloud, ca să te asiguri că informațiile companiei tale vor fi protejate de atacurile cibernetice.

Mai devreme sau mai târziu, toate companiile vor fi nevoite să ia în considerare migrarea operațiunilor către Cloud. Astfel, dacă decizi că este momentul să îți îmbunătățești sistemele de lucru și să integrezi soluțiile Cloud, documentează-te cât mai mult și creează-ți un plan bine pus la punct, care să faciliteze această tranziție. Iar dacă încă nu știi care este cea mai potrivită opțiune pentru afacerea ta, citește aici mai multe despre Soft1 Cloud ERP sau testează gratuit demo-ul nostru.





#Cloud     #CRM     #ERP     #erp in cloud     #Soft1 Cloud ERP    

Articole asociate