Home  ›  Blog  ›  Business Software Noutăți & Evenimente  ›  10 motive pentru care business-ul tău are nevoie de un ERP



10 motive pentru care business-ul tău are nevoie de un ERP

July 23, 2017


Business Software Noutăți & Evenimente

Ai decis achiziționarea și implementarea unui sistem ERP pentru compania ta? Îți putem spune de pe acum că ai luat o decizie care are potențialul de a-ți transforma business-ul radical și de a te ajuta să ajungi la următorul nivel rapid si sigur. Iată câteva dintre cele mai importante caracteristici ale unui sistem ERP bun care fac din el un instrument indispensabil pentru companiile care vor să aibă o șansă în fața competiţiei.

Productivitatea business-ului tău va crește exponențial

În afara clasicelor operațiuni contabile pe care un sistem ERP le oferă, există multe alte funcționalități cum ar fi gestiunea stocurilor, a furnizorilor, a producției etc pe care  o astfel de aplicație ți le oferă. Prin reducerea timpului zilnic dedicat acestor operațiuni și realizarea lor cu o acuratețe impecabilă, o aplicație ERP reușește să îmbunătățească exponențial productivitatea unui business.

Tehnologia de ultimă generație va lucra pentru tine, nu invers

Când facem trecerea la un sistem ERP de ultima generație, începem să jucăm alături de ”greii industriei”, având același avantaj tehnologic și competitiv ca ei. Întreaga bază de date a companiei va fi integrată în același sistem, iar acest lucru va facilita o relație mai bună cu clienții tăi, va ușura munca oamenilor de vânzări, va fluidiza procesele, vei avea contabilitatea în acest loc cu celelalte operațiuni și vei avea acces la rapoarte personalizate pentru a vedea EXACT informațiile de care ai nevoie pentru a-ți conduce business-ul mai bine. În acest fel, tu te poți concentra pe dezvoltarea companiei, iar tehnologia va face treaba pentru tine.

Ai toate informațiile în același loc, conectate inteligent

O soluție ERP modernă îți va putea integra cât mai multe informații și le va putea conecta pentru ca tu să poți lua cele mai bune decizii de business. Asta înseamnă că fiecare manager va avea o imagine clară asupra activității din departamentul pe care îl conduce în permanență, pentru a-și putea adapta activitatea în funcție de acțiunile curente.

ROI-ul cel de toate zilele

Tehnologiile Cloud oferă posibilitatea și celor mai mici companii să beneficieze de o gestiune de aceeași calitate și cu aceleași configurații ca o corporație care investește sume uriașe în soluțiile software de business. Ușurința utilizarii unui ERP în Cloud transformă aplicația într-o investiție care își produce rezultatele scontate încă din primele săptămâni de utilizare, fără costuri inițiale mari, pe bază de subscripție anuală avantajoasă, ce permite managerilor să își gestioneze inteligent cash-flow-ul pentru a-și optimiza investițiile. Mai mult, resursele umane angajate vor avea timpul și energia necesare pentru a produce mai multă valoare decât înainte.

Mobilitatea și flexibilitatea angajaților

Mobilitatea angajațiilor reprezintă deja o normalitate în mediul de business actual. Tocmai pentru că aplicațiile ERP necesită o updatare constantă  din partea utilizatorilor, adica angajaților tăi, e necesar ca ei să își poată desfășura activitatea din orice loc, în orice moment al zilei, de pe orice device, fie că vorbim despre laptop, tabletă sau telefon. În felul acesta poți sta relexat, chiar dacă echipa ta nu se află non-stop la sediul companiei. În plus, ei vor fi mulțumiți și încântați de un loc de muncă care le oferă flexibilitate și le face viața mai ușoară.

Integrarea și optimizarea platformei e-commerce

O platformă ERP modernă poate îmbunătăți semnificativ și performanța platformei e-commerce pe care o folosiți, chiar dacă vorbim de o companie mică sau de un retailer care până de curând și-a vândut produsele într-un spațiu comercial. Un sistem ERP de ultimă generație te poate ajuta să ajungi la clienții tăi prin toate canalele disponibile și îți poate gestiona și activitatea social-media.

Facilitarea relației cu furnizorii și partenerii

Majoritatea companiilor au o rețea bine stabilită de furnizori și parteneri cu ajutorul cărora își procură materia primă, logistica necesară desfășurării business-ului sau echipamentele folosite. Întrucât tot mai mulți dintre acești parteneri de business încep să foloseacă sisteme ERP performante, relația dintre voi va funcționa mult mai ușor dacă ambele entități sunt aliniate acestor tehnologii. Mai mult, aplicațiile de gestiune de business oferă o flexibilitate și o mobilitate care permit companiilor să-și întrețină relația cu partenerii indiferent de locul în care se află, device-ul de pe care lucrează sau momentul zilei.

Securitatea datelor și a rețelei

În afară de securitatea bazelor de date pe care lucrează compania ta, este necesar ca rețeaua pe care funcționează aplicația ta ERP să fie un sigură și garantată de un furnizor de încredere care nu doar să îi asigure acest serviciu, ci să ofere training-uri, explicații și suport pe tot parcursul utilizării soluției.

Îmbunătățirea vieții angajaților

Generațiile Y și Z au îmbrățișat cu o ușurință și o dedicare spectaculoasă automatizările de orice fel. Un ERP modern le oferă acestor angajați, dar și companiei tale, un mediu de lucru pe cât de funcțional, pe atât de prietenos. Astfel îi ajuți să își îmbunătățească performanța profesională, să fie mai dedicați companiei și valorilor ei.

Contractele lunare de mentenanță

Chiar dacă e ultimul punct pe lista noastră, nu e și cel mai puțin important. O soluție ERP poate părea ieftină la achiziție, însă poate ascunde o serie de anexe și de viitoare probleme pentru care va trebui să plătești înzecit ulterior. Asigură-te ca furnizorul tău ERP își ia angajamentul updatării soluției și că ai de la început configurările necesare de care ai nevoie pentru a folosi fără probleme ERP-ul chiar din prima zi.

 





#de ce erp     #gestiune     #tehnologie    

Articole asociate