Home  ›  Blog  ›  Noutăți & Evenimente  ›  Interviu Revista CARIERE. Haris Zachariades, CEO SoftOne: „În cele mai multe situații oamenii pleacă din companie pentru că liderul nu reușește să-i inspireInterviu Revista CARIERE. Haris Zachariades, CEO SoftOne: „În cele mai multe situații oamenii pleacă din companie pentru că liderul nu reușește să-i inspire

October 11, 2017


Noutăți & Evenimente

Și-a început cariera ca programator IT, iar de la vârsta de 27 de ani a devenit antreprenor și membru fondator în mai multe companii, pe care le-a vândut sau dezvoltat în Europa de SE de-a lungul anilor, toate din domeniul IT și care dezvoltă sau distribuie soluții software B2B. În prezent, este CEO SoftOne România și Business Development Director pentru țările Europei de Sud-Est pentru SoftOne Technologies (sediul central din Grecia).
Cu partenerii săi din SoftOne este prieten din 1980. Sunt 40 de ani. Au trecut prin multe împreună, și bune și rele…Își amintește de primul job! Cine nu își amintește… Era un angajat IT pentru o companie americano-libaneză de construcții, cu sediul în Grecia, o companie mare la acea vreme. Îmi povestește de primul său loc de muncă care are legătură cu afacerea sa. Nu mai vorbește despre spălat de mașini, șofer de taxi, etc, pentru că au fost și de astea…La 26 de ani lucra ca programator. Directorul de IT a părăsit compania la trei luni după angajarea sa și atunci i s-a oferit lui postul, povestește Haris Zachariades despre primii pași în cariera de IT-ist. Iar trecerea rapidă de la simplu angajat la manager nu i s-a părut deloc dificilă. „E nevoie de niște abilități pe care se pare că eu le am. Cunosc mulți oameni care sunt un reper în profesie dar nu au abilități de leadership. Un manager trebuie să fie capabil să comunice, mai ales în domeniul IT. De regulă, un guru programator singurul lucru pe care știe să-l facă este să stea în fața unui computer și să producă minuni dar, dacă-l pui să intre în contact cu oamenii habar nu are de unde să înceapă. Problema e că trebuie să-i dovedești echipei că eforturile lor vor fi răsplătite, pentru că toți din echipă contribuie la dezvoltarea afacerii. Să faci afaceri nu înseamnă deloc doar să ai banii. Trebuie să-i inspiri pe oameni, atingerea țintelor este importantă, înființarea echipelor, păstrarea lor active. În cele mai multe situații oamenii pleacă pentru că liderul nu reușește să-i inspire”

Cititi interviul integral in Revista CARIERE, AICI.

Articole asociate