Home  ›  Blog  ›  Noutăți & Evenimente Trend-uri  ›  Cei 4 “cavaleri” care revoluţionează industria ERP



Cei 4 “cavaleri” care revoluţionează industria ERP

August 8, 2017


Noutăți & Evenimente Trend-uri

Mediul de business din România şi din întreaga lume trece prin cel mai puternic proces de digitalizare din istorie, iar aplicaţiile ERP sunt un actor principal în acest process. Suntem, din fericire, martori ai dezvoltării unor tehnologii de ultimă generaţie, care vor seta trenduri istorice în ceea ce priveste aplicaţiile software B2B. Iată care sunt cei 4 cavaleri revoluţionari ai industriei ERP:

Inteligenţa Artificială

Inteligența Artificială ajută sistemele ERP să execute funcții complexe, pentru care intervenția umană era, până de curând, indispensabilă. Există milioane de scenarii de business și operaționale în care AI-ul poate interveni pentru a reduce efortul și cheltuielile suplimentare și pentru a ușura procesele, aducând o productivitate înzecit mai mare și un consum de resurse mult mai mic. Putem afirma, fără a exagera, că Inteligența Artificială reprezintă cea mai puternică și revelatoare tehnologie din istoria umanității.

Big Data

Ce este, de fapt, Big Data și de ce este atât de importantă? Pe scurt, conceptul de Big Data reprezintă stocuri uriașe de date care pot fi analizate de către companii pentru a putea identifica patern-uri, trenduri și pentru a putea face corelații care să conducă către cea mai bună decizie de management. Până la apariția Big Data, managerii trebuiau să apeleze la analiști financiari, care să le interpreteze și să le coreleze rapoartele. Big Data oferă acum companiilor posibilitatea de a monitoriza orice informație despre companie în timp real,  aceasta fiind interpretată și corelată deja cu datele necesare pentru luarea unei decizii de business corecte.

Traducând în beneficii de business, companiile pot identifica noi oportunități de vânzare, trenduri de creștere sau, de ce nu, anticipa cerințele viitoare ale clienților proprii. Toți furnizorii relevanți de soluții ERP oferă sau ar trebui să ofere clienților BIG Data.

Internet of Things (IoT)

Conceptul de Internet of Things face ca toate aspectele vieții noastre, fie ele personale sau profesionale, să fie conectate la aceeași ”rețea” uriașă. Aceste conectări se fac cu ajutorul unor ”senzori” IoT, care, potrivit statisticilor, vor atinge cifra de 50 de miliarde până la finalul lui 2020. Monetizarea acestor senzori și a aplicațiilor care se folosesc de ei vor fi principala provocare a business-urilor care vor să ajungă la consumatori cu ajutorul Internet of Things.

Inovația

Cu cât o companie reușește să facă trecerea de la teoretizare și procese manuale la automatizare și la folosirea tehnologiei de ultimă generație, cu atât ascensiunea ei pe piață va fi mai rapidă, mai productivă și mai profitabilă. Pentru furnizorii de soluții ERP, acest lucru se traduce prin dezvoltarea de aplicații care pe cât de prietenoase sunt cu utilizatorul, pe atât sunt de ușor de configurat, implementat și folosit de către clientul final. Mai mult decât atât, una dintre principalele caracteristici ale inovației este aceea că permite consumatorului să obțină rezultate mai bune, să elimine eroarea umană și să ușureze procesele de business, toate acestea cu un cost semnificativ mai mic.





#big data     #ERP     #inovatie     #IOT    

Articole asociate