Home  ›  Blog  ›  Business Software Noutăți & Evenimente  ›  Cum alegi cea mai buna solutie ERP in 4 pasi simpli



Cum alegi cea mai buna solutie ERP in 4 pasi simpli

August 24, 2017


Business Software Noutăți & Evenimente

Cu siguranță îți dorești ca investiția pe care vrei să o faci într-o soluție ERP să fie cea mai bună și mai profitabilă, așa că cel mai înțelept lucru pe care-l poți face este să compari și să evaluezi corespunzători mai multe opțiuni de pe piață și să te asiguri că iei în calcul o serie de factori cruciali, despre care îți vom povesti noi mai jos.

Nu doar o soluție software, ci și suport de calitate

Totul pornește de la furnizorul IT! Chiar dacă funcționalitățile sunt importante, înainte de a începe măcar să le iei în considerare, ar trebui să te asiguri că ai făcut cea mai bună alegere în ceea ce privește furnizorul, că acesta are o reputație bună și că îți poate oferi tot suportul de care ai nevoie pe tot parcursul instalării și folosirii sistemului ERP. Evident că nu poți crede pe cuvânt tot ce îți spune o companie IT, așa că sfatul nostru este să îți faci propria documentare, fie stând de vorbă cu alți clienți ai aceluiași furnizor, fie citind singur recenzii, studii de caz sau discuții pe diverse forumuri.

Cu toate acestea, reputația unei companii nu este singurul criteriu pe care ar trebui să-l iei considerare, tocmai pentru că, de cele mai multe ori, multinaționalele care sunt deja hiper-cunoscute pe piață nu îți pot oferi de multe ori asistența personalizată de care ai nevoie, întrucât lucrează cu o serie de șabloane pe care le aplică fiecărui client. Sfatul nostru este să încerci să construiești o relația aproape personală cu furnizorul tău IT, pentru a te asigura că acesta va fi alături de tine în toate procesele ce țin de implementarea ERP-ului și că va oferi oamenilor tăi toate training-urile de care aceștia au nevoie. La urma urmei, care este sensul de a avea o soluție software de calitate, dacă niciunul dintre angajații tăi nu știe cum să o folosească?

 Versiunea DEMO gratuită

Un furnizor IT care are încredere în propriul produs pe care îl comercializează ar trebui să îți poată pune la dispoziție fără nicio ezitare o versiune demo gratuită a aplicației, pentru ca tu să poți observa, care sunt, în linii mari, funcționalitățile de care poți avea parte și felul în care poți lucra în acea aplicație. Mai mult decât atât, interesează-te dacă furnizorul îți poate oferi și personalizările specifice business-ului tău. În final, pune-le la dispoziție colegilor tăi din departamentul IT acest DEMO și culege feedback-ul de la ei pentru a-l prezenta mai departe.

Module, funcționalități, beneficii

Acestea sunt ingredientele principale ale unei soluții ERP de succes. Odată ce ai selectat furnizorul potrivit care iți poate oferi suportul corespunzător, e timpul să te preocupi de funcționalitățile sistemului. În primul rând, trebuie să decizi care funcționalități sunt cele mai importante pentru tine și să le testezi. Ulterior, va trebui să te gândești în perspectivă la business-ul tău și la care vor fi modulele suplimentare de care vei avea nevoie în viitorul apropiat, pentru a te asigura că aplicația ERP pe care o vei folosi suportă aceste module și se integrează corect cu celelalte softuri complementare pe care le folosești.

E timpul să iei decizia!

După ce ai trecut prin toate cele 3 stadii de mai sus, programează o întâlnire cu echipa ta, în special cu cei care vor folosi soluția, și decideți împreună dacă într-adevăr ați ajuns la aplicația cea mai utilă pentru voi. Din fericire, dacă ați parcurs corespunzător pașii anteriori, această decizie nu va fi deloc grea.





#cel mai bun erp     #ERP     #suport erp    

Articole asociate