Home  ›  Blog  ›  Mobility Noutăți & Evenimente  ›  Soluţiile de Enterprise Mobility – care sunt riscurile și cum le preîntâmpinăm



Soluţiile de Enterprise Mobility – care sunt riscurile și cum le preîntâmpinăm

July 13, 2017


Mobility Noutăți & Evenimente

Aplicațiile de Enterprise Mobility reprezintă una dintre cele mai puternice soluții software pentru companiile care doresc să își desfășoare business-ul din orice loc, de pe orice device și pe orice sistem de operare. Cu ajutorul unui tool de EM, managerii pot oferi angajaților flexibilitate, prin posibilitatea de a lucra de la distanță și chiar de pe propriul device (telefon, laptop, tabletă) – la fel de eficient ca și cum s-ar afla la birou.

Există, însă, situații în care o aplicație de Enterprise Mobility poate crea mai multe probleme decât va rezolva. Iată câteva dintre cele mai des întâlnite probleme pe care o companie le poate întâlni la implementarea soluției de Enterprise Mobility și cum pot fi ele preîntâmpinate încă de la început.

Lipsa unui ”roadmap” de implementare

Primul lucru pe care trebuie să îl luăm în calcul este scopul și motivul principal pentru care am ales să folosim o aplicație de Enterprise Mobility: ce rezultate ne propunem să obținem, ce așteptări au utilizatorii soluției de la ea, cum le va schimba viața și modul de lucru. Dacă procesul de implementare demarează fără ca aceste lucruri să fie definite corect și scalate, aplicația de EM va fi nu doar inutilă, dar va crea frustrări în rândul angajaților (utilizatorilor).

Viziunea și predictibilitatea pe termen lung

Aici vorbim despre adevărata utilitate pe termen lung a unei soluții de Enterprise Mobility, care poate răspunde la una sau mai multe provocări ale companiei. Deși o aplicație EM nu va rezolva toate problemele de business, trebuie să ținem cont de faptul că soluția va trebui să țină pasul cu evoluția companiei și a mediului de business și să poată fi adaptată și extinsă la diverse alte nevoi de business. Dacă vom alege o soluție care nu poate fi upgradată odată cu creșterea companiei, potențialul nostru de dezvoltare va fi limitat chiar de la început.

Documentarea și lipsa unei informări mai riguroase

Acesta este unul dintre cele mai importante aspecte și îi vizează atât pe manager (CEO, COO, CIO), cât și pe dezvoltatorul sau implementatorul aplicației EM. Soluția trebuie să fie dezvoltată în limbajul potrivit, pe platforma potrivită, trebuie să fie ușor de folosit de către toți potențialii useri, ușor scalabilă și configurabilă și, cel mai important, trebuie să suporte modificări ”din mers”, în situația în care business-ul se transformă pe parcursul folosirii ei. Deși aceste aspecte ar trebui să existe ”by default” la orice soluție de mobilitate, este necesar să testăm aplicația în amănunt înainte de a decide o achiziție.

Lipsa unei strategii adaptate la mediul de business

Lipsa unei strategii bine definite și urmărirea ei pe parcursul unui an pare a fi o provocare pentru majoritatea business-urilor. Mai mult decât atât, majoritatea companiilor recunosc faptul că felul în care își construiesc strategia în ceea ce privește mobilitatea business-ului este, practic, aceeași ca a competiției. Deci, ce e de făcut?

În primul rând, ar trebui să înțelegem în profunzime cum va afecta conceptul de Enterprise Mobility întreaga piață de business și cum ne putem diferenția într-o lume în care toate companiile vor apela la această strategie.

În încheiere, îți mai putem spune că implementarea unui sistem de Enterprise Mobility nu ar trebui achiziționat fără ajutor specializat: asigurați-vă că apelați la un furnizor de încredere și la consultanți profesioniști, care vă pot asigura o implementare de succes pe termen lung.

 

 





Articole asociate