Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Beneficiile unui sistem ERP pentru contabilitate



Beneficiile unui sistem ERP pentru contabilitate

February 23, 2018


Business Software

Soluțiile ERP aduc departamentelor de contabilitate o serie de instrumente de management al mijloacelor fixe care ajută experții contabili în procesarea tranzacțiilor și în generarea de rapoarte financiare cu o ușurință mult mai mare față de un soft de contabilitate clasic. Iată, așadar, cele mai importante avantaje de care beneficiază departamentele de contabilitate atunci când folosesc o soluție ERP.

Rapoarte și analize contabile generate de sistemul ERP

Analizele de date ERP oferă utilizatorilor o imagine completă asupra operațiunilor financiare, incluzând creanțele și încasările. Toate aceste informații sunt afișate într-un dashboard personalizat, ce conține hărți, grafice și alte reprezentări grafice extrem de utile.

În consecință, datele generate de sistemele ERP oferă contabililor informații importante despre companie, care nu pot fi generate sau reprezentate în softurile clasice de contabilitate sau prin metodele tradiționale de calcul. Aceste rapoarte se dovedesc a fi de o importanță vitală în predicția rezultatelor din viitor și în managementul riscurilor. În plus, contabilii se pot folosi de aceste analize de date pentru a depune în timp util declarațiile fiscale și pentru a întocmi rapoartele financiare complete și conforme.

Costuri reduse

O soluție ERP va ajuta la tăierea costurilor asociate gestiunii contabile în nenumărate moduri. În esență, un soft ERP va reduce cheltuielile operaționale prin automatizarea proceselor de business, lucru care se traduce în reducerea timpului pe care angajații îl petrec cu diverse task-uri consumatoare de energie inutilă. Mai mult decât atât, dacă procesele de gestiune devin automate, aceștia se pot ocupa cu prioritate de activitățile cele mai importante și își vor putea reduce resursele umane necesare efectuării acestor task-uri.

Fluidizarea fluxurilor de lucru

Sistemele ERP automatizează fluxurile de operațiuni care țin de gestiunea financiară și de adaptarea la standardele și legislația actuală. Datorită faptului că utilizatorii de sisteme ERP pot modifica sistemul pentru a realiza automat și automatizat task-urile descrise, această funcționalitate s-a dovedit a fi extrem de utilă departamentelor de contabilitate care au resurse limitate de timp și angajați.

Contabilii care folosesc sistemul ERP pentru automatizarea task-urilor nu vor câștiga doar timp, ci vor aduce rezultate mai eficiente companiei. Nu în ultimul rând, contabilii vor putea efectua plăți mai ușor, vor reduce erorile generate de aceste activități și numărul de documente de printat.

Bineînțeles, nu toate sistemele ERP permit dezvoltarea și personalizarea conform standardelor fiscale și contabile, așa ca cea mai bună opțiune este alegerea unui furnizor ERP care va știi să adapteze soluția la nevoile tale de business actuale.

 

 

 





#contabil     #contabilitate     #ERP    

Articole asociate