Home  ›  Blog  ›  Noutăți & Evenimente  ›  De ce să înlocuiți Excel-ul cu ERP?



De ce să înlocuiți Excel-ul cu ERP?

August 29, 2018


Noutăți & Evenimente

Excel este unul dintre instrumentele preferate de managerii companiilor mici și mijlocii pentru colectarea, centralizarea și analiza informațiilor de business. Totuși, deși foarte util, acest instrument nu permite integrarea informațiilor din toate departamentele și nici nu are capacitatea de a analiza tendințe de business.

Realizarea unor analize care să ajute în luarea deciziilor de afaceri necesită trecerea de la Excel la ERP. Nu sunteți absolut convinși de acest lucru? Iată doar câteva dintre argumentele ce susțin această schimbare:

Eroarea umană (și eliminarea sa!)

Excel este extrem de “manual”, iar dacă cineva “sparge” o funcție, informația sau raportul de care depind decizii importante vor fi compromise. Automatizările oferite de sistemele ERP transformă funcțiile din Excel într-o amintire din trecut, interfețele intuitive ușurând considerabil munca echipei dumneavoastră. Excel se bazează pe introducerea manuală a datelor, lăsând astfel loc pentru eroare umană. În lipsa unui sistem ERP, informațiile pot fi colectate din surse variate și stocate în fișiere și locații variate, accesul la datele de care aveți nevoie fiind astfel mai dificil.

Analiza datelor

Soluțiile ERP vă permit o centralizare și analiză mai facilă și mai rapidă a datelor. Astfel, vă este mai ușor să analizați comportamentul clienților și tendințele pieței pentru a vedea ce este mai eficient pentru afacerea dumneavoastră. Excel necesită multă manipulare a datelor pentru a obține o astfel de imagine de ansamblu, pe câtă vreme un sistem ERP are pre-setate o mare varietate de rapoarte și instrumente de analiză.

Actualizare în timp real

ERP are multe beneficii, unul dintre cele mai importante fiind abilitatea acestuia de a permite actualizari în timp real, astfel încât toți cei implicați într-un anumit proiect sau proces au acces la cele mai recente informații. Pentru a livra același beneficiu, un raport în Excel trebuie să fie editat, reformatat, salvat și distribuit via e-mail.

Managementul fluxului de date

O bună gestionare a fluxului de informații duce, la randul său, la o eficientizare a proceselor de afaceri, generând mai puține pierderi. Cu ajutorul unei soluții ERP, sunteți în măsură să răspundeți la cerințele pieței în baza unor date actualizate în timp real. În cazul în care vânzările scad semnificativ, soluția ERP afișează aceste informații într-o diagramă vizuală în momentul în care începe scăderea, în timp ce Excel va aștepta încă introducerea datelor.

Considerând cele de mai sus, este lesne de înțeles de ce sistemul ERP reprezintă un atu în administrarea unei afaceri. Acesta înlesnește atât procesele operaționale, cât și abilitatea managementului de a-și păstra o imagine de ansamblu asupra întregii activități, de a lua decizii bazate pe date concrete și actuale.

 





#beneficii     #ERP     #Excel     #solutii de business    

Articole asociate