Home  ›  Blog  ›  Business Software Noutăți & Evenimente  ›  Cum alegi cel mai bun sistem ERP pentru afacerea ta?



Cum alegi cel mai bun sistem ERP pentru afacerea ta?

September 7, 2018


Business Software Noutăți & Evenimente

Un sistem ERP influentează numeroase aspecte în funcționarea unei companii. Alegerea și implementarea soluției potrivite poate reprezenta fundamentul creșterii susținute și a stabilitătii pentru afacerea dumneavoastră. Dacă însă cele două procese se realizează superficial și fără atenție la nevoile firmei, schimbarea se va traduce într-o risipă de resurse, timp și oportunităti.

Iată de ce este important să știți ce aspecte trebuie să fie extrem de clare în momentul în care alegeți o soluție ERP.

  1.  De ce îmi trebuie un sistem ERP?

Ați putea crede că această întrebare nici măcar nu necesită un răspuns. Totuși, să spuneți că vă doriți o o dezvoltare a afacerii este un răspuns destul de redundant. Orice antreprenor își dorește asta! Formularea unui și identificarea obiectivelor pe care doriți să le atingeți prin această schimbare va ajută să administrați mai eficient procesul de selecție.  Motivele ce stau în spatele unei astfel de decizii acoperă o gamă largă de rezultatele dorite: să reduceți anumite costuri, să eficientizați anumite procese de afaceri ori să creșteți eficientă anumitor procese.

  1.  Ce criterii trebuie să am în vedere când aleg un sistem ERP?

Așa cum se întâmplă în orice proces de achiziție, există posibilitatea să fiți copleșit de ofertele a numeroși furnizori. Veți primi sugestii, oferte, recomandări și este bine să fiți deschis la sugestii. Totuși, este indicat să aveți foarte clar definite trei elemente:

–              Ce anume vă doriți să obțineți de la implementarea noii soluții, de exemplu: o rată de procesare a cererilor și transmiterea de feedback spre client în maxim 24 de ore de la primirea solicitării;

–              Cine va fi implicat în procesul de implementare. Succesul unei astfel de soluții depinde în egală măsură de tehnologie, cât și de oamenii responsabili. Este vorba în egală măsură de cei din organizația dumneavoastră, de furnizorul ales dar și de posibili furnizori ai serviciilor de suport.

–              Ce soluție veți cumpăra: există numeroși furnizori pe piață, iar soluțiile disponibile acoperă cerințele de bază și multe altele în plus. Așadar, identificați aspectele unice ale afacerii dumneavoastră, nevoile specifice și alegeți apoi soluția care se potrivește cel mai bine.

  1. On premise, Cloud sau Hibrid?

Un alt aspect important pe care trebuie să îl aveți în vedere înainte de a alege un astfel de software este tipul de platformă pe care îl vreți. Puteți alege On-premise, Cloud sau Hibrid, fiecare dintre opțiuni având propriul set de avantaje și dezavantaje. De exemplu, instalările locale necesită o investiție inițială mai mare. Pe de altă parte, sistemele în Cloud necesită mai multă atenție în testarea și verificare compatibilității înainte de a efectuă migrarea datelor. Soluțiile hibrid poți fi o alegere mai potrivită, însă și acestea necesită o customizare atentă.

  1.  Ce furnizor să aleg?

De cele mai multe ori, simpla achiziție a licenței nu este suficientă. Foarte multe companii, cu precădere cele mici și mijlocii, nu au cunoștințele, resursele și nici timpul să asigure o implementare fără cusur. Partenerii furnizorilor de astfel de soluții pot interveni în această etapă și pot asigură clientului resursele și expertiza necesare pentru a asigură o tranziție ușoară și eficientă la noua soluție software.

SoftOne promovează un model de business aparte, printr-o rețea de parteneri la nivel național internațional, ceea ce înseamnă că putem asigura o prezență mai eficientă pe plan local și extern, garantând în același timp o implementare optimă. În Romania avem colaborări de success ce au generat rezultate foarte bune, cu peste 30 de companii cu un background solid in domeniu și un portofoliu impresionant. Oricare dintre acestea poate asigura o implementare și mentenanță fără cusur a sistemului ERP potrivit afacerii dumneavoastră.

 





Articole asociate