Home  ›  Blog  ›  Business Software Cloud  ›  Securitatea datelor în Cloud: Mit și realitate



Securitatea datelor în Cloud: Mit și realitate

January 23, 2019


Business Software Cloud

Proiectat pentru a adăuga versatilitate și optiuni multiple, cum ar fi virtualizarea și update în timp real, cloud-ul oferă acces de pe orice dispozitiv. Și, deoarece caracteristicile și upgrade-urile sunt incluse într-un singur pachet, costul este un alt factor important care determină o mulțime de CIO să considere foarte serios alegerea unei soluții ERP în cloud. Dar securitatea?

Chiar dacă avantajele ERP-ului în Cloud au început să “câștige teren” în preferințele CIO-urilor, la fel de adevărat este și faptul că unii sunt încă indeciși cu privire la migrarea în Cloud din motive de securitate. Acest lucru a devenit o preocupare majoră, deoarece directorii executivi sunt reticenți în a transfera date de afaceri vitale sau informații despre angajați și clienți în Cloud. Să analizăm câteva dintre motivele pentru care aceasta optiune ofera un nivel de securitate nu doar egal, ci chiar mai bun decat cel asigurat de optiunea on-premise.

Monitorizare 24/7

Luați în considerare acest fapt simplu: furnizorii de Cloud oferă o monitorizare permanenta a nivelului de securitate, fapt pe care niciun departament de IT nu il poate asigura. În momentul în care se identifică orice amenințare, mecanisme de protectie specializare se activeaza pentru a rezolva imediat orice problema, prin lansarea patch-urilor necesare în întregul sistem.

Control și securitate

Managerii ar trebui să aibă în vedere faptul că soluțiile on-premise oferă în principal control, nu securitate. Mai mult control nu înseamnă neapărat securitate sporită, ceea ce face ca argumentul principal împotriva Cloud ERP să fie neîntemeiat și ideea că sistemele on-premise oferă mai multă siguranță. Totusi, cercetări din 2017 au arătat că, în cazul soluțiilor on-premise, s-au raportat cu 51% mai multe incidente comaprativ cu cele în Cloud.

Actualizări

Un factor principal care diferențiază securitatea Cloud ERP de cea a soluțiilor on-premise este frecvența actualizărilor. În cazul Cloud ERP, actualizarile sunt realizate de îndată ce sunt lansate, ceea ce înseamnă că vulnerabilitățile vor fi acoperite la fel de prompt sau chiar mai repede decât în ​​cazul sistemelor on-premise.





#Cloud     #cloud erp     #securitate    

Articole asociate