Home  ›  Blog  ›  Business Software Cloud  ›  Top 7 beneficii ale integrării unui ERP cu o platformă de e-commerce



Top 7 beneficii ale integrării unui ERP cu o platformă de e-commerce

June 5, 2020


Business Software Cloud

Comerțul electronic evoluează de la an la an, iar dacă deții un magazin online cu siguranță îți dorești să îți dezvolți continuu afacerea. În prezent, schimbările se produc din ce în ce mai rapid, iar companiile care își doresc să rămână competitive trebuie întotdeauna să se adapteze. Cum? Prin integrarea unui sistem ERP cu platforma de e-commerce a magazinului tău online.

Un software ERP îți va permite integrarea tuturor operațiunilor într-o singură platformă, de la vânzări, achiziții, la aprovizionare și gestiunea stocurilor, până la contabilitate. Astfel, vei avea posibilitatea de a-ți optimiza procesele de business, de a-ți reduce costurile și de a obține avantajele competitive de care ai nevoie pentru succesul afacerii tale. Beneficiile unui ERP sunt multiple, însă care sunt cele mai importante?

  1. Îți vei automatiza activitatea și vei elimina erorile umane

Prin implementarea unui ERP vei putea să integrezi toate informațiile relevante pentru business-ul tău intr-un singur sistem, precum date despre comenzi, livrări sau plăți. Astfel, numeroase activități vor putea fi automatizate foarte ușor, iar tu vei salva timp prețios deoarece nu va mai fi nevoie ca datele să fie introduse manual. În plus, riscul de a face erori se va reduce considerabil. Vei putea așadar să accesezi oricând ai nevoie toate informațiile și vei ști cu siguranță ca sunt corecte.

  1. Îți vei putea optimiza operațiunile de business

Un software ERP integrat cu o platformă de e-commerce va oferi acces tuturor departamentelor din cadrul companiei la informații actualizate în timp real, astfel încât operațiunile de business să poată fi optimizate și simplificate. Vei avea astfel o privire de ansamblu relevantă și corectă asupra întregului business și îți vei putea seta obiective realiste de business. De exemplu, vei ști să îți faci o planificare a vânzărilor și încasărilor în mod automat, în funcție de istoricul vânzărilor din magazinul online. În plus, deoarece comunicarea dintre departamente va fi facilitată, productivitatea angajaților tăi va crește.

  1. Îți vei putea gestiona și inventaria eficient stocurile

Un avantaj important al implementării unui sistem ERP este că oferă acces la informații în timp real și o evidență clară și actualizată a stocurilor. Toate detaliile despre comenzi și vânzări vor putea fi vizualizate imediat în sistemul ERP. Prin urmare, îți vei putea planifica următoarele achiziții cu precizie și vei ști exact cum să-ți administrezi stocurile, astfel încât să îți reduci costurile si să ai o imagine clară asupra cantității, valorii și locației produselor pe care le comercializezi.

  1. Gradul de satisfacție al clienților tăi va crește

Dacă deja ai experiență în gestionarea unui magazin online, probabil nu de puține ori s-a întâmplat ca un client să comande un anumit produs de pe site, chiar dacă acel produs nu mai era pe stoc. Aceste situații vor putea fi evitate cu succes prin integrarea unui sistem ERP cu platforma ta de e-commerce. Detaliile despre produse, stocuri sau statusul comenzilor vor fi disponbile în timp real, astfel încât clienții tăi vor avea mereu la dispoziție informațiile actualizate, iar încrederea în magazinul tău online și gradul lor de satisfacție va crește.

  1. Vei avea acces la informații oricând, în timp real

În prezent, majoritatea software-urilor ERP, precum și soluția noastră, Soft1 Cloud ERP, îți oferă posibilitatea de a stoca datele în Cloud. Acest lucru îți va permite acces oricând și de oriunde la toate informațiile de care ai nevoie, printr-o simplă conexiune la internet. Pentru că un ERP asigură sincronizarea datelor în timp real, vei ști în orice moment care este situația actualizată a stocurilor, a comenzilor și astfel vei putea veni imediat în ajutorul clienților tăi. Acest lucru îți va permite să îți crești vânzările online și să obții un avantaj competitiv.

  1. Îți vei îmbunătăți deciziile de business și vei avea un control mai bun asupra operațiunilor

Un sistem ERP îți va permite să generezi orice raport de care ai nevoie pentru a lua decizii de business informate și te va ajuta să ai o viziune de ansamblu corectă asupra afacerii tale. În plus, oamenii de decizie din cadrul companiei vor putea accesa rapoartele imediat și vor fi mereu corect informați. Acest lucru va permite un control eficient asupra operațiunilor.

  1. Vei putea genera rapoarte financiare complete

Integrarea unui software ERP cu platforma de e-commerce a magazinului tău online va crea o transparență mai mare în legătură cu activitățile financiare și vei putea genera rapoarte direct pe baza numărului tranzacțiilor efectuate. Un sistem ERP îți permite și crearea automată a tuturor rapoartelor contabile, cu informații despre fluxuri de numerar, bilanțuri sau orice alt tip de detalii.

În concluzie, digitalizarea operațiunilor din retail și optimizarea proceselor de e-commerce îți va permite să atragi mai mulți clienți, să îi fidelizezi pe cei existenți și să îți dezvolți afacerea. Un software ERP este soluția ideală dacă dorești să îți reduci costurile, să ai acces la informații în timp real și să le oferi clienților tăi o experiență de cumpărături personalizată.

Dacă ești în căutarea unei soluții ERP ce poate fi personalizată în funcție de nevoile afacerii tale, testează aici gratuit demo-ul Soft1 Cloud ERP. Soluția noastră utilizează cele mai avansate servicii și solutii în Cloud, beneficiind de avantajele tehnologice oferite de platforma Windows Azure, care asigură maximum de disponibilitate și securitate.





#Cloud CRM     #e-commerce     #ERP     #magazin online    

Articole asociate