Home  ›  Blog  ›  Business Software Cloud  ›  Cum vă ajută o soluție ERP creșteți ROI-ul?



Cum vă ajută o soluție ERP creșteți ROI-ul?

October 25, 2019


Business Software Cloud

Administrarea eficientă a unei afaceri necesită să vă eficientizați utilizarea tuturor resurselor, inclusiv cele umane, astfel încât să investiți timpul lor prețios în lucrul la activități esențiale, în loc să gestionați task-uri repetitive. Acesta este exact ceea ce pot face soluțiile software de tip ERP. Dar care sunt, concret, modalitățile în care implementarea unui ERP ajută la creșterea ROI-ului?

Management integrat al proceselor și operațiunilor în cadrul unei platforme unice

Unul dintre cele mai mari avantaje ale unui software ERP constă în a fi construit pe o singură platformă, care poate fi utilizată pentru a monitoriza întreagă baza de date a diferitelor departamente și procese din cadrul organizației. Această integrare permite utilizatorilor să ia o decizie informată menită să optimizeze întreaga activitate.

Când informațiile de business sunt găzduite pe mai multe platforme, supravegherea și gestionarea acestora devine oarecum dificilă. În acest scenariu, datele trebuie mai întâi centralizate, apoi pot fi utilizate pentru a genera rapoarte și analize care determină luarea decizii și apoi, implementarea lor. Acest proces este mai complicat și consumă mai mult timp decât cel oferit de un software integrat.

Eficiență sporită

Într-o organizație se cheltuie sume uriașe pentru actualizarea și gestionarea datelor. Acest task implică un consum mare de timp și mult efort din partea angajaților. De asemenea, există șansa să apară duplicate. O aplicație de tip ERP pentru afacerea dumneavoastră poate oferi soluții la toate aceste probleme. Scopul acestui software este automatizarea diferitelor operațiuni și reducerea intervenției umane. Acest lucru economisește bani, elimină erorile și repetițiile și, astfel, duce la îmbunătățirea eficienței și a productivității generale a resurselor. Angajații pot aloca mai mult timp pentru a lucra la optimizarea proceselor de afaceri. Desigur, rentabilitatea soluției ERP crește cu timpul.

Access la date în timp real

În momentul instalării unei soluții ERP, aveți acces la rapoarte și informații actualizate în timp real cu privire la afacerea dumneavoastră pentru fiecare departament. Platforma oferă acces securizat la date relevante și de încredere, permițându-vă să efectuați o analiză completă, contribuind astfel la adoptarea unor decizii de business relevante, adecvate pentru mediul de afaceri extrem de competitiv din prezent.

Când discutăm de Cloud ERP, există și un avantaj imediat ce constă în mobilitate. Fie că vorbim despre reprezentanții de vânzări sau de un alt membru al echipei, fiecare angajat are access la informații relevante oricând și oriunde, singura cerință fiind o conexiune la internet.

Managementul stocurilor optimizat

O gestionare a stocurilor îmbunătățită asigură un mecanism mai bun de control al operațiunilor precum producția, distribuția, depozitarea și multe altele. Un sistem ERP ține evidența acestora și vă oferă informații actualizate despre inventar și stocuri. Acest lucru menține nivelul inventarului sub control, minimizează lipsurile sau alte întreruperi ale aprovizionării și sporește eficiența producției. Astfel, vă puteți planifica producția viitoare cu mult timp în avans.

Costuri reduse

Un ERP puternic, atunci când este implementat cu o înțelegere clară a afacerii, poate economisi sume imense de bani prin reducerea unor costuri de operare nedorite. Soft-ul proiectat cu atenție optimizează protocoalele de achiziții și de plată pentru a reduce costurile materialelor. În plus, o soluție performantă  îmbunătățește alocarea personalului pentru a reduce orele suplimentare și costul forței de muncă, împreună cu reducerea costurilor administrative. Toate acestea laolaltă asigură atingerea unui ROI maxim pentru companie.

Astfel, cu cât mai repede implementați o soluție ERP, cu atât mai repede veți obține un ROI mai mare. Veți desfășură o activitate mai bine organizată, eliminând procesele inutile și eforturile manuale de introducere a datelor, minimizând erorile și duplicarea întrărilor, economisind astfel timp și bani, ceea ce contribuie în cele din urmă la rentabilitate și la un randament general al investițiilor mai bun.

 





#eficienta     #ERP     #optimizare costuri     #ROI    

Articole asociate