Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Impactul AI asupra ERP



Impactul AI asupra ERP

February 3, 2020


Business Software

Utilizarea eficientă a datelor dumneavoastră de business vă poate oferi un avantaj semnificativ față de concurența în viitor. Dar pentru a realiza acest lucru, mai întâi ar trebui să profitați de AI.

Sinergia dintre AI și ERP a fost deja stabilită, în special în cazul chatbot-urilor și asistenților digitali (cum ar fi EVA, asistentul digital al Soft1 Cloud ERP Series 5), ​​adică instrumente care pot aduce automatizarea mediului de lucru și crește productivitatea, astfel încât angajații dumneavoastră să se concentreze mai mult pe activitățile care generează plusvaloare. Principalul obiectiv al instrumentelor AI este să ajute companiile să câștige mai multă valoare din activele lor, în timp ce resursele umane rămân un factor cu o influență semnificativă asupra succesului înregistrat.

Așadar, pentru a atinge acest obiectiv, nu ar trebui să permiteți proceselor ERP existente să împiedice implementarea unei soluții AI. ERP înseamnă date structurate, iar afacerea dumneavoastră ar trebui să furnizeze aceste date instrumentelor AI care să le poată folosi. La rândul lor, aceste instrumente vor utiliza datele disponibile pentru a susține dezvoltarea companiei dumneavoastră. În special, asistenții digitali și chatbots-ii pot adăuga deja valoare managementului resurselor umane și se pot dovedi benefice altor procese de afaceri. În plus, aceste tool-uri vă pot ajuta cu orarul și alte funcții, cum ar fi raportarea cheltuielilor.

Același lucru este valabil și pentru alte domenii, cum ar fi experiența utilizatorului (UX), unde AI poate contribui cu inovații precum interfața vocală, care va deveni un trend imposibil de ignorat în anii următori. Această inovație va consolida relația dintre resursele umane și sistemele ERP, eliminând necesarul de timp pentru training-ul angajaților în vederea utilizării diferitor platforme.

Mai jos puteți găsi câteva concluzii:

– AI va susține o serie de procese ERP diferite, de la Furnizori până la experiența oferită clienților dumneavoastră.

– Integrarea diferitelor procese într-o platformă ERP va juca un rol crucial pentru cei care doresc să utilizeze mai eficient tehnologia ERP în viitor. Cheia succesului este nivelul de eficientizare a unei afaceri pe care o poate realiza profitând de sistemul său ERP. Pentru a face acest lucru, angajații ar trebui să poată interacționa cu sistemul ERP într-o manieră eficientă, astfel încât să poată aloca mai mult timp unor task-uri mai importante.

– Tehnologiile ERP și AI vor trebui să se concentreze asupra factorului uman, chiar mai mult decât generațiile anterioare de soluții ERP.





#AI     #eficienta in business     #ERP    

Articole asociate