Home  ›  Blog  ›  Business Software Cloud  ›  Care sunt inovațiile în industria ERP?



Care sunt inovațiile în industria ERP?

February 3, 2021


Business Software Cloud

Sistemele ERP se dezvoltă într-un ritm alert. Migrarea către Cloud devine din ce în ce mai populară, atât pentru furnizori, cât și pentru clienți, stimulând inovația în domeniu. Noile funcții și actualizări pentru sistemele ERP sunt lansate cu ușurință, chiar dacă până de curând acestea necesitau o perioadă mare de timp pentru a fi integrate cu versiunile existente. AI, roboții și interfețele digitale sunt doar câteva  din inovațiile din industria ERP.

Automatizarea proceselor cu AI

Automatizarea reprezintă cu siguranță unul dintre cele mai mari avantaje pe care sistemele ERP le oferă. În trecut, implementarea proceselor automatizate necesita timp și cunoștințe aprofundate, însă astăzi furnizorii soluțiilor ERP pot face acest lucru cu ajutorul inteligenței artificiale.

Cum? Conceptul este simplu. Deoarece în cazul utilizării unei soluții ERP angajații nu folosesc toate automatizările disponibile, inteligența artificială va sugera cele mai adecvate soluții pentru desfășurarea proceselor mult mai ușor. Prin intermediul AI, companiile își vor putea automatiza operațiunile pe o scară mult mai mare, întrucât întreaga activitate a companiei este desfășurată în platforma ERP. În plus, învățarea automată elimină task-urile manuale repetitive și permite angajaților să petreacă mai mult timp desfășurând activități strategice.

Comenzi vocale cu AI

Comenzile vocale sunt un trend din ce în ce mai accentuat, iar mulți experți preconizează că această tehnologie revoluționară va fi curând integrată și cu sistemele ERP.  Astfel, sistemele de afaceri le vor permite utilizatorilor să finalizeze sarcini sau să-și desfășoare activitatea prin comenzi vocale. În viitorul apropiat, acestea vor deveni una din funcțiile principale pentru sistemele ERP, oferind utilizatorilor posibilitatea să introducă date, să controleze dispozitivele IoT și să acceseze informații pe baza rolului atribuit.

Digitalizarea proceselor și a mediului de lucru  

În curând, companiile vor fi nevoite să se digitalizeze complet. Utilizarea intensivă a tehnologiei inteligente și a smartphone-urilor vor genera o cerere mult mai mare din partea companiilor pentru digitalizarea proceselor. În prezent, business-urile care refuză să adopte transformarea digitală sunt în dezavantaj, iar acest lucru se va accentua din ce în ce mai mult. Digitalizarea companiilor reprezintă un avantaj și pentru furnizori, ei având oportunitatea de a integra mai multe soluții ERP care stau la baza transformării digitale.

În concluzie, sistemele ERP se vor dezvolta mult mai mult pentru a elimina introducerea manuală a datelor și pentru a permite înregistrarea directă a lor. Acest lucru va presupune și implementarea unor integrări adiționale, utilizarea intenzivă a aplicațiilor mobile ERP și asimilarea IoT.





Articole asociate