Home  ›  Blog  ›  Mobility  ›  Cele mai noi tendințe de mobilitate în rândul companiilor mici și mijlocii



Cele mai noi tendințe de mobilitate în rândul companiilor mici și mijlocii

February 24, 2022


Mobility

Mobilitatea afacerilor a devenit un trend predominant în mediul de business odată cu pandemia Covid-19. Astfel, pentru a se adapta cu succes schimbărilor, companiile au implementat noi modele de business care se bazează în primul rând pe mobilitate. Odată cu integrarea tehnologiei mobile în sistemele folosite pentru desfășurarea operațiunilor, au apărut și noi tendințe care vor modela felul în care companiile mici și mijlocii operează. Citește în continuare și află care sunt cele mai importante!

Desfășurarea activității în format hibrid

Desfășurarea activității în format hibrid a devenit noua normalitate. Datorită tehnologiilor și soluțiilor de mobilitate, în prezent angajații pot lucra de oriunde, la fel de eficient ca și cum s-ar afla la birou. Acest lucru oferă companiilor mici și mijlocii, care și-au pus la punct o infrastructură tehnologică axată pe soluțiile de mobilitate și flexibilitate, posibilitatea de a atrage noi talente. Pentru a susține lucrul în format hibrid, organizațiile trebuie însă să fructifice toate beneficiile pe care aplicațiile de enterprise mobility de oferă, astfel încât să asigure colaborarea, conectivitatea și securitatea angajaților în noul context de business.

Asigurarea unei securități ridicate a tehnologiei mobile

Conform unui studiu efectuat de IDC, până în anul 2020 peste 60% dintre companiile mici și mijlocii au fost victimele un atac cibernetic. Deși modul de lucru în format hibrid oferă o flexibilitate ridicată în desfășurarea activității, tehnologiile mobile sunt mult mai vulnerabile atacurilor online. Din acest motiv, furnizorii soluțiilor de mobilitate au prioritizat securitatea tehnologiilor oferite. În același timp, IMM-urile trebuie să se asigure că desfășoară training-uri angajaților despre modul în care pot utiliza în siguranță aplicațiile mobile, astfel încât să nu devină vulnerabili. De asemenea, departamentele de IT trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a minimiza riscurile, prin introducerea autentificării cu mai mulți factori, ori menținerea rețelelor private virtuale (VPN).

Dezvoltarea tehnologiei 5G

Un studiu efectuat de PwC a dezvăluit faptul că 72% dintre companii intenționează să investească în noi tehnologii de mobilitate, iar 70% doresc să își crească investițiile în infrastructura IT pentru a asigura conectivitatea din orice loc și pentru a susține munca de la distanță. Dezvoltarea tehnologiei 5G va juca un rol important în succesul acestor initiative prin avantajele pe care le oferă companiilor mici și mijlocii. Începând cu accesul la date mobile chiar și din zonele cu o acoperire slabă, îmbunătățirea vitezei de încărcare a datelor, dar și scăderea costurilor, tehnologia 5G va permite IMM-urilor să își îmbunătățească operațiunile mobile considerabil.

Toate aceste trenduri vor juca un rol esențial în implementarea cu success a unei infrastructuri digitale care să îți susțină un mod de lucru hibrid și dezvoltarea afacerii tale. Ești în căutarea unei soluții de mobilitate care să îți permită să te aliniezi celor mai noi tendințe din mediul de business? Descoperă Soft1 360, un serviciu în Cloud revolutionar, care îți asigură flexibilitate în derularea activităților de business, oricând, oriunde, în siguranță și de pe orice dispozitiv.





Articole asociate