Home  ›  Blog  ›  Cloud  ›  Cloud ERP – 6 motive pentru care să alegi o astfel de aplicație



Cloud ERP – 6 motive pentru care să alegi o astfel de aplicație

March 6, 2023


Cloud

În ultimii ani, nivelul de adopție al soluțiilor Cloud ERP a crescut considerabil și, conform studiilor din industrie, previziunile arată că piața va depăși 178 miliarde de euro până în anul 2030, cu un CAGR de 12,1%. Începând cu 2023, a devenit mai evident ca niciodată faptul că organizațiile își doresc să își automatizeze cât mai multe operațiuni, limitând intervenția umană exclusiv pentru procesele care necesită o gândire critică. Acest lucru a determinat adoptarea din ce în ce mai accentuată a soluțiilor în Cloud. Iată care sunt cele mai importante 6 motive pentru care să alegi și tu o astfel de aplicație:

Securitate crescută

Există în continuare preconcepția conform căreia soluțiile ERP în Cloud nu oferă același nivel de securitate precum versiunile On-Premise, iar multe companii încă sunt sceptice în a-și stoca informațiile de business în Cloud. Cu toate acestea, nivelul de securitate al aplicațiilor Cloud ERP este mult mai mare decât în cazul celor On-Premise. De la criptarea datelor cu tehnologii de ultimă generație, autentificare cu mai mulți factori, monitorizarea 24/7 a tuturor componentelor sistemului (OS, DB, rețea) și până la utilizarea unor tehnologii integrate pentru detectarea preventivă a riscurilor, aplicațiile în Cloud oferă un grad ridicat de securitate, ce deseori nu se aplică și pentru sistemele on-premise ERP.

Respectarea în totalitate a reglementărilor în vigoare

Un Cloud ERP asigură conformitate completă cu reglementările în vigoare în ceea ce privește gestionarea datelor și standardele din industrie, conformitate care deseori se dovedește a fi o provocare pentru afacerile mici și mijlocii. Un sistem Cloud ERP îți oferă toate instrumentele, nivelul de securitate și funcționalitățile necesare pentru a-ți garanta 100% conformitate cu reglementările și legislația în vigoare.  Datorită fluxurilor de lucru automatizate și a opțiunilor care îți permit un control mai eficient asupra afacerii tale, utilizarea unei aplicații Cloud ERP îți pune la dispoziție toate instrumentele de care ai nevoie pentru a te asigura că respecți reglementări în vigoare, precum GDPR, și că ai la dispoziție toate informațiile necesare pentru a atenua riscurile sau costurile de neconformitate.

Gestionarea resurselor și recuperare în caz de dezastre

Soluțiile Cloud ERP asigură continuitate în desfășurarea operațiunilor în cazul în care există diferite probleme tehnice care impactează accesul la sistemele software sau la informațiile de business. Fiind integrate cu sisteme ce asigură recuperarea informațiilor în caz de dezastre, precum replicarea automată a datelor, aplicațiile de tip Cloud ERP asigură protecție deplină în scenariile în care datele sunt pierdute complet, există breșe de securitate sau dezastre naturale.

Scalabilitate

Inovarea, dezvoltarea și îmbunătățirea continuă a operațiunilor de business definesc, în prezent, mediul de afaceri caracterizat printr-o competitivitate din ce în ce mai crescută. Astfel, companiile se dezvoltă într-un ritm alert, iar nevoile acestora pot diferi de la un an la altul. În timp ce procesul de modificare a unui sistem software on-premise este foarte complicat și costisitor, rareori putând fi dezvoltat concomitent cu nevoile afacerii,  o aplicație de tip Cloud ERP permite organizațiilor să extindă sau să reducă cu ușurință funcționalitățile, astfel încât să își optimizeze la maximum resursele.

Îmbunătățirea colaborării la nivel de companie

Unul dintre cele mai importante beneficii oferite de un sistem Cloud ERP îl reprezintă faptul că facilitează și îmbunătățește comunicarea la nivelul tuturor departamentelor, permițând echipelor să acceseze toate instrumentele de care au nevoie oriunde, în orice moment, prin intermediul dispozitivelor mobile. Astfel, datorită integrării tuturor datelor de business în același sistem, toți angajații vor avea access la informații actualizate, fără erori, pentru o colaborare eficientă la nivelul întregii companii.

Costuri operaționale scăzute

Comparativ cu versiunile On-Premise, sistemele Cloud ERP au costuri de implementare mult mai mici. Nefiind nevoie să achiziționezi servere, echipamente hardware dedicate și nici să aloci o echipă dedicată pentru mentenanța aplicației, utilizând o soluție Cloud ERP costurile operaționale vor fi mult mai scăzute.

Descoperă și tu Soft1 Cloud ERP, cea mai avansată soluție ERP de pe piață și bucură-te de toate beneficiile pe care ți le oferă: flexibilitate în operare, 100% customizabilă, adaptată la noile nevoi de afaceri, fără să necesite instalări complexe.





#Cloud     #cloud erp     #ERP     #erp in cloud     #solutii de business    

Articole asociate