Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Sistemul CRM, un partener de încredere pentru afacerea ta



Sistemul CRM, un partener de încredere pentru afacerea ta

April 6, 2017


Business Software

Tehnologia oferită de soluțiile CRM te ajută să îmbunătățești ratele de satisfacție ale clienților, prin crearea unei relații stabile și puternice dar și prin creșterea loialității față de compania pe care o reprezinți.

Nu este o magie. Aplicațiile CRM includ toate aceste funcționalități și module care pun accent pe aceste necesități. În cele ce urmează, vom detalia care sunt avantajele cele mai importante pe care le poate genera o astfel de soluție.

Informații calitative despre comportamentul clienților

Cel mai important avantaj al unui sistem CRM este acela că permite companiilor să înțeleagă mult mai bine comportamentul clienților lor și le oferă posibilitatea de a-și controla oferta de produse, servicii și întregul proces de afaceri, astfel încât satisfacția clienților să fie considerabil imbunătățită. Prin capabilitățile avansate care permit colectarea informaților cu privire la clienții existenți și potențiali, se obțin analize reale pe piețele vizate și îți permit să descoperi comportamente, valori și obiective. Astfel, departamentele de marketing pot identifica mult mai simplu diverse tendințe și își pot ajusta mesajele și campaniile dedicate clienților prospecți și existenți.

În plus, se pot pot crea profiluri de client, inclusiv cu informații geografice și demografice, pe baza datelor colectate. În același timp, un sistem CRM permite companiilor să ofere servicii personalizate     clienților lor. Poti avea acces la cele mai recente activități și informații privind istoricul pe un anumit client, prospect, proiect (oferte, comenzi, campanii, întâlniri, apeluri telefonice etc).

Campanii de marketing personalizate

Un alt avantaj oferit de tehnologia încorporată într-o aplicație CRM îl reprezintă creșterea satisfacției clienților, prin adaptarea serviciilor în funcție de nevoile lor individuale. Suntem cu toții conștienți că activitățile de marketing care includ conținut personalizat și oferte de produse mulate pe cererea specifică a clienților generează creșterea vânzărilor. Atunci când potentialii clienți beneficiază de o ofertă personalizată în funcție de nevoile și interesele lor, cu siguranță se vor simți importanți. Ca urmare, nu numai că vor cheltui mai mult, dar vor recomanda brand-ul în piață.

Instrument pentru fidelizarea clienților

Sistemele CRM te ajută să îți identifici clienții care rămân loiali brand-ului. Departamentele de marketing își pot configura aplicația astfel încât prospecții și clienții să primească notificări sau promoții, în funcție de compotamentul lor și interesul maifestat, în anumite perioade de timp. Îți poți crea acum campanii personalizate bazate pe informațiile obținute din sistemul CRM, cu scopul de a recompensa clienții fideli cu bonusuri, discount-uri, cadouri etc. Faptele arată în mod clar că programele de loialitate sunt într-adevăr eficiente: clienții recurenți cheltuiesc aproximativ cu 67% mai mulți bani decât cei noi, în timp ce 7 din 10 furnizori de servicii spun că loialitatea este unul dintre cei mai importanți factori care contribuie la dezvoltarea afacerilor. Mai mult decât atât, 68% din Millennials susțin că nu ar rămâne loiali unui brand a carui strategie nu include programe de fidelizare.

Așadar, o soluție CRM performantă te sprijină în identificarea celor mai noi tendințe din piață și consolidează relația cu clienții tăi prin metode specifice de fidelizare.





#Cloud     #CRM    

Articole asociate