Home  ›  Blog  ›  Cloud Trend-uri  ›  2018 – Anul Tehnologiei Cloud. Care sunt așteptările



2018 – Anul Tehnologiei Cloud. Care sunt așteptările

January 29, 2018


Cloud Trend-uri

Dezvoltarea continuă a industriei Cloud a adus odată cu ea noi tehnologii, cum ar fi centrele de stocare a datelor în Cloud, soluțiile private în Cloud, și în același timp a transformat infrastructura IT dintr-un produs într-un serviciu și a adus companiilor beneficiul uriaș al soluțiilor ERP în Cloud.

Tehnologia Cloud, principalul catalizator al IoT (Internet of Things)

În ultimii ani, comunicațiile și operațiunile de business au trecut prin transformări digitale fără precedent în istorie. Utilizarea dispozitivelor mobile, ca telefoanele smart sau tabletele, cu acces nelimitat la Internet au schimbat regulile jocului pentru totdeauna… și aici intervine rolul conceptului de Internet of Things.

Potrivit estimărilor Gartner, numărul dispozitivelor IoT va ajunge la 20 de miliarde în următorii 2 ani.  Ținând cont de aceste cifre uriașe, rolul Cloud-ului pentru consumatori, dar și pentru companii va deveni tot mai important. În cel mai scurt timp, business-urile vor trebui să își migreze serviciile în Cloud, iar furnizorii vor trebui să ofere soluții și servicii în Cloud pentru a putea acoperi aceste nevoi ale clienților.

Prin urmare, rolul tehnologiei Cloud va deveni și mai important și, în curând, tot mai multe companii și tot mai mulți utilizatori vor avea nevoie de o soluție de business în Cloud, dar și de un spațiu de stocare a tuturor datelor pe care le folosesc cu ajutorul dispozitivelor mobile, cum ar fi: Documente, Muzică, Fotografii sau Fișiere Video.

Capacitate de stocare mai mare

Serviciile în Cloud devin, de la un an la altul, o investiție indispensabilă pentru orice business. În acest context, este de așteptat ca volumul de stocare să crească exponențial până la finalul anului 2018. Cum se va întâmpla acest lucru? Furnizorii de servicii vor continua să ofere și mai multe centre de stocare a datelor cu o capacitate net superioară. Potrivit estimărilor Cisco, volumul total ale datelor stocate va atinge 370 EB (exabytes), în timp ce capacitatea totală de stocare va depăși 600 EB.

Internetul și tehnologia 5G

Evoluția în ceea ce privește conectivitatea prin Internet din punct de vedere al vitezei și al calității conexiunii va fi proporțională cu volumul de date produs și stocat la nivel global. Până la finalul anului, se preconizează apariția multiplilor jucători pe piața de hardware, capabili să atingă performanțe spectaculoase, până la apariția conexiunilor de tip 5G.

Inteligența Artificială (AI) și Machine Learning

Cele două tehnologii reprezintă principalii factori care vor influența Cloud Computing-ul pe parcursul acestui an. În acest moment, exista 4 giganți care dețin leadership-ul pe piața de AI și Machine Learning (IBM, Google, Microsoft și Amazon Web Service) care oferă deja servicii de tip all-inclusive pentru dezvoltarea business-urilor din toată lumea.

 

 

 

 





Articole asociate