Home  ›  Blog  ›  Trend-uri  ›  Cum să eviți problemele în procesul de transformare digitală



Cum să eviți problemele în procesul de transformare digitală

October 14, 2021


Trend-uri

Transformarea digitală rămâne una dintre cele mai mari provocări pentru companii, procesul fiind complex, consumator de timp și necesitând strategie și multă planificare. Premisele false, reticența față de schimbare, lipsa unei analize amănunțite a business-ului sau implementarea soluțiilor digitale doar de dragul de a fi sunt principalele capcane în care companiile cad. Iată care sunt cele mai frecvente probleme în procesul de transformare digitală și cum trebuie să le eviți!

Nu stabilești obiective clare ale procesului de transformare digitală

Odată început procesul de transformare digitală, oamenii sunt deseori derutați în legătură utilitatea și scopul lui. Evoluția și dezvoltarea companiei ar trebui să fie principalele obiective de atins, dar acest lucru nu înseamnă că doar implementarea unei noi tehnologii va contribui la atingerea lor. Transformarea digitală trebuie să se concentreze pe clienți și pe obiectivele de business pe termen lung.

Astfel, în momentul în care se decide adoptarea unei noi soluții software, primele întrebări la care companiile trebuie să răspundă sunt ce obiective există, care sunt obstacolele ce pot apărea și cum poate fi implementată o nouă aplicație într-un mod optim, astfel încât să nu afecteze buna desfășurare a activității. Procesul de transformare digitală trebuie să înceapă numai după stabilirea acestor direcții.

Nu deții o perspectivă corectă asupra transformării digitale

Transformarea digitală nu înseamnă doar adoptarea unei noi soluții digitale, ci implică și o schimbare a modului de lucru și a culturii organizaționale. Fără acestea beneficiile transformării digitale, precum automatizarea operațiunilor sau creșterea vânzărilor, nu vor fi resimțite în toate procesele de business,. Digitalizarea trebuie integrată în toate aspectele de business astfel încât să determine mai multe oportunități de dezvoltare.

Ai dificultăți în a te adapta schimbărilor generate de transformarea digitală

Incapacitatea de a gestiona corect schimbările și procesele adiacente transformării digitale este o problemă majoră pentru companii. Adoptarea și utilizarea eficientă a unei noi tehnologii necesită asistență și training pentru angajați, astfel încât ei să utilizeze corect soluțiile, o reevaluare a rolurilor și responsabilităților părților implicate în procesul de digitalizare, precum și stabilirea unor noi protocoale și standarde de securitate. Deoarece majoritatea companiilor nu își schimbă modul de lucru atunci când încep să utilizeze o nouă tehnologie, beneficiile nu vor fi complet resimțite, iar transformarea digitală nu își va atinge obiectivele.

Nu înțelegi în totalitate cum se desfășoară procesele de analiză și raportare

Nu te aștepta să obții informații și rapoarte exacte încă de la început. Monitorizarea și analizarea permanentă a informațiilor de business este necesară astfel încât să afli ce funcționează și ce trebuie îmbunătățit în noile procese de business. Companiile care au adoptat cu succes transformarea digitală sunt cele care au utilizat în mod constant datele obținute pentru a-și măsura succesul și pentru a-și îmbunătăți performanța.





Articole asociate