Home  ›  Blog  ›  Uncategorized  ›  Avantajele soluțiilor ERP în Cloud vs. ERP On-premise



Avantajele soluțiilor ERP în Cloud vs. ERP On-premise

October 8, 2018


Uncategorized

Treptat, companiile încep să realizeze că migrarea datelor și a aplicațiilor (cum ar fi ERP) către un furnizor de servicii Cloud de încredere nu va cauza … veritabil dezastru. Dimpotrivă! Cloud ERP câștigă din ce în ce mai mult teren în rândul întreprinderile mici și mijlocii, care înțeleg tot mai clar avantajele soluțiilor de tip in-Cloud în raport cu cele on-Premise.

Dar să facem o scurtă trecere în revista a motivelor pentru care soluțiile în Cloud sunt atât de atrăgătoare.

Cost redus

Unul dintre principalele avantaje ale soluțiilor ERP este că nu necesită achiziția de echipamente hardware în avans. Având în vedere că veți achiziționa abonamentul de la un furnizor de soluții Cloud, nu este necesar să instalați servere noi pentru a găzdui aplicațiile sau bazele de date ori să angajați persoane dedicate pentru a instala, monitoriza și gestiona produsele hardware și software necesare. Tot ce vă trebuie este abonamentul, de restul se ocupă furnizorul pe care l-ați ales.

Securitate ridicată

O perioadă îndelungată de timp, mulți manageri au crezut că stocarea datelor sensibile în Cloud, contrazice practicile standard de securitate. Ei credeau că o soluție on-premise ar fi complet controlată și, prin urmare, “etanșă” în ceea ce privește securitatea. Mai târziu, au început să realizeze că furnizorii de servicii ERP în cloud oferă un mediu extrem de sigur în majoritatea cazurilor. Aceștia angajează persoane calificate pentru a gestiona instrumentele și aplicațiile care vor păstra datele companiei în siguranță. Și, desigur, tot furnizorului îi revine responsabilitatea de a verifica lipsurile la nivel de securitate și să remedieze orice vulnerabilitate a sistemului. La urma urmei, atunci când vine vorba de securitate, un furnizor bine ales este cel mai de încredere partener.

Scalabilitate

Principalul dezavantaj al soluțiilor on-premise este că scalarea este un proces greoi (dacă nu chiar imposibil, în anumite situații), fapt ce implică și un cost semnificativ. Pe de altă parte, unul dintre avantajele solutiilor cloud ERP este că, acoperind doar costul unui abonament, puteți să vă îmbunătățiți cu ușurință serviciile pentru a satisface nevoile dvs. de afaceri. Pe măsură ce afacerea dumneavoastră crește, puteți adăuga cu ușurință mai multe funcții. Evident, această regulă se aplică și în cazul procesului invers.

Disponibilitate ridicată – oricând, oriunde

Este în natura soluțiilor Cloud să permită accesul la aplicații de oriunde. Asta înseamnă că și angajații dumneavoastră pot avea acces din diverse locații, chiar dacă trebuie să utilizeze ERP în timp ce se află acasă sau în timpul unei întâlniri de afaceri.

Suport

Deoarece furnizorii de soluții ERP dețin atât echipamentele hardware, cât și soft-ul, aceștia pot asigura clienților suport non-stop. Spre deosebire de hostingul on-premise, care de multe ori necesită achiziția unor pachete de suport, furnizorii de soluții Cloud oferă suport ca parte a serviciilor lor, inclusiv actualizări de software.

O soluție ERP ce corespunde nevoilor specifice pe care le are afacerea dumneavoastră și este accesibilă în orice moment, indiferent de locație ori de device-ul folosit, vă poate oferi acel avantaj esential care, pe o piață extrem de competitivă și de dinamică, face diferența între succes si eșec!





Articole asociate