Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Cum asigurați implementarea cu succes a unui sistem ERP?



Cum asigurați implementarea cu succes a unui sistem ERP?

October 31, 2018


Business Software

Dacă ați decis să implementați o soluție ERP sau sunteți deja în curs de implementare, există anumiți factori importanți pe care trebuie să îi luați în considerare pentru a vă asigura că soluția ERP pe care ați ales-o va satisface atât nevoile dvs. curente, cât și viitoare.

Procesele de afaceri

Înainte de a începe procesul de implementare, trebuie să identificați eventualele probleme care ar putea apărea și să vedeți ce se poate face pentru a le rezolva. Automatizarea unui proces problematic nu va avea rezultatele dorite ci doar va accelera un proces de afaceri eronat. Asigurați-vă că găsiți timpul să luați în considerare acest lucru, astfel încât să nu porniți implementarea cu stângul.

Includeți mai mulți oameni în “joc”

Cine sunt utilizatorii finali care vor folosi cea mai mare parte a soluției? Este important să îi implicați în acest proces, astfel încât să puteți profita din plin de soluția ERP. Desigur, nu ne referim doar la cei care lucrează în departamentul IT, ci și la angajații din alte departamente. Aveți discuții deschise cu privire la viitoarele schimbări, deoarece automatizarea ar putea necesita o perioadă de învățare. Apoi, cereți feedback. Comunicarea reprezintă întotdeauna cheia care deschide ușa muncii în echipă și un mediu productiv.

Implementare treptată

Deși nu se întâmplă mereu așa, implementarea completă nu este întodeauna posibilă din motive diferite. Întrucât soluțiile ERP sunt complexe, trebuie să le gestionați în ca atare. Nu vă grăbiți. O implementare atentă și bine planificată vă va permite să găsiți lacunele și să decideți cum să le gestionați. Și, bineînțeles, puteți întotdeauna să vă bazați pe furnizorul dumneavoastră de soluții ERP are vă poate sugera un plan de acțiune adecvat.

Managementul schimbării

Când începeți procesul de implementare al unei noi soluții ERP, este important să aveți în vedere faptul că toate procesele, sistemele și noile strategii trebuie verificate cu atenție, dacă doriți să profitați din plin de noul dumneavoastră sistem.

Plan de comunicare eficient

Dacă doriți să vă asigurați că toate departamentele companiei dumneavoastră sunt bine pregatite, ar fi o idee bună să pregătiți un “plan de comunicare al proiectului”. Acest lucru ar trebui să fie gestionat de un grup mic de angajați, care va fi responsabil de supravegherea implementării soluției ERP în toate departamentele. Principalul avantaj al acestei abordări este că puteți rezolva orice problemă de îndată ce apare.

Plan de mentenanță

O strategie de mentenanță este deopotrivă dezirabilă, cât și posibilă, deoarece vă protejează soluția ERP de riscul de a deveni depășită. Dacă nu vă mențineți în mod corespunzător soluția, în mod cert veți avea probleme de legate de securitate și de timp de raspuns mare pe parcursul timpului. Dacă aveți dubii, cel mai bine este să urmați sfatul furnizorului dumneavoastră.





#cloud erp     #SoftOne     #solutii SaaS    

Articole asociate