Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Semne că aveți nevoie de un sistem ERP



Semne că aveți nevoie de un sistem ERP

October 31, 2019


Business Software

Dezvoltarea unui business nu este simplă – necesită multă muncă, timp, dedicare și concentrare. Sistemele software depășite nu fac decât să îngreuneze acest proces, dăunând productivității și performanței generale. Implementarea unui sistem unic în care toți angajații au acces la informațiile necesare pentru a-și îndeplini munca poate contribui la îmbunătățirea eficienței, performanței și profitului vă poate ajuta să evitați această problemă.

În astfel de situații, un sistem ERP (Enterprise Resource Planning) poate fi soluția la toate problemele dumneavoastră. Care sunt însă cele mai semne că eaveți nevoie de o soluție ERP?

Timpul alocat task-urilor zilnice a crescut

Constatați că aveți nevoie de mai mult timp pentru a gestiona activitățile-cheie din cadrul organizației dumneavoastră. Poate departamentul Finaciar-Contabil se străduiește să închidă luna la timp sau cel de IT este supraîncărcat cu actualizări și lucrări de mentenanță a sistemelor învechite.

Dacă ineficiența este un fapt zilnic deși aveți o echipă suficient de mare pentru a face față volumului de muncă, verificați cât de multe aplicații software nefuncționale sau învechite există la nivel de companie. Un ERP integrează soluții și date într-un singur sistem, cu o interfață comună, ceea ce facilitează comunicarea și desfășurarea eficientă a muncii pentru fiecare departament sau filială.

Întrebări fără răspuns

Puteți răspunde cu ușurință la întrebări importante legate de afacerea dumneavoastră, atât cu privire la imaginea de ansamblu, cât și la elemente de detaliu? De exemplu, ce venituri aduc anumite linii de produse sau care este numărul de returnări pe care le primiți? Dacă nu aveți astfel de informații, lipsa accesului facil la KPI relevanți ar putea fi de vină – toate problemele pe care ERP-ul a fost conceput să le rezolve.

Procese manuale ce implică mai multe seturi de date

Dacă majoritatea departamentelor folosesc propriile aplicații în activitatea zilnică, este posibil că angajații să petreacă prea mult timp introducând date duplicate în sisteme separate. Raportarea durează mai mult, iar șansele de eroare sunt și ele mai mari. Și atunci când informațiile nu circulă rapid și simplu între departamente, eficiența întregii companii scade considerabil.

Costuri tot mai mari

Ca orice antreprenor, doriți să dezvoltați o afacere rentabilă și să evitați greșeli costisitoare care ar putea dăuna business-ului. Dacă ați constatat o creștere a costurilor, un sistem ERP poate fi soluția perfecta. Acesta vă ajută să reduceți costurile administrative și operaționale în timp real, să gestionați în mod proactiv operațiunile, previne întreruperile și întârzierile și ajută utilizatorii să ia decizii mai repede.

Dacă întâmpinați unele dintre problemele de mai sus, este momentul să luați în considerare cât mai serios implementarea unei soluții ERP. Un astfel de sistem include funcții avansate de analiză care vă ajută să identificați noi canale de vânzări și fluxuri de venituri, sporește eficiența angajaților și optimizează procesele operaționale.





#cloud erp     #KPI     #reducere costuri    

Articole asociate