Home  ›  Blog  ›  Business Software Trend-uri  ›  ERP eficientizează Managementul Proiectelor



ERP eficientizează Managementul Proiectelor

January 8, 2020


Business Software Trend-uri

Deși multe persoane încă nu știu acest lucru, ERP este un instrument care poate utilizat cu success pentru o administrare a proiectelor extrem de eficientă. Managementul proiectelor presupune stabilirea unui obiectiv și controlul variabilelor până la atingerea acestui obiectiv. ERP vă poate ajuta să faceți exact acest lucru.

Iată câteva dintre beneficiile pe care funcționalitățile unei soluții ERP le aduce in cadrul activității de management al proiectelor:

Alocarea resurselor

Indiferent care este proiectul dumneavoastră, o soluție ERP vă poate ajuta să urmăriți atât progresul angajaților, cât și al proceselor, alocând resurse când și unde este necesar pentru finalizarea cu succes a fiecărui proiect.

Ajustare continuă

Rar se intâmplă ca un proiect sa evolueze conform planului inițial. Tehnologia mai nouă trebuie adesea să fie încorporată în etapele ulterioare ale proiectului. Soluția ERP poate monitoriza îndeaproape astfel de modificări, poate reproiecta și ajusta fluxul de lucru astfel încât versiunea actualizată să poată deveni rapid parte integrate a procesului. Această caracteristică a modulului de Project Management vă ajută, de asemenea, atunci cand este necesar sa eliminate anumite elemente din procesul de lucru, în momentul în care acestea nu mai sunt considerate necesare.

Estimarea costurilor

Proiectele sunt vândute în funcție de costul estimat, la care se adaugă marja de profit. Un sistem ERP poate urmări costul real pe măsură ce proiectul progresează și oferă comparații cu estimările inițiale, asigurând astfel mentinerea marjei de profit la finalizarea proiectului.

Acțiuni corective

Acțiunile corective există pentru a rezolva problemele care pot apărea în timpul unui proiect. Uneori, poate fi necesar să se facă o schimbare completă, dacă profitul proiectului nu este cel scontat. Acțiunile corective se pot referi, de asemenea, la procese specifice de calitate pentru gestionarea abaterilor de la planul inițial la operații discrete din fluxul general.

Deadline și facturare

Unele proiecte trebuie finalizate cât mai curând posibil, indiferent de costurile lor, în special în anumite industrii, cum ar fi domeniul constructiilor. Un exemplu relevant în acest sens ar fi o situatie în care guvernul trebuie să atribuie un proiect de construcție urgent, și are în vedere factori precum termen de executie si facturare. Într-o astfel de situație, constructorul se poate baza pe sistemul lor ERP pentru a urmări cheltuielile efective și pentru a le înregistra pentru facturarea progresului pe parcursul proiectului.

Acces la informații în timp real 

Una dintre principalele caracteristici ale modulului de Managementul proiectelor din cadrul unei solutii ERP este capacitatea sa de a furniza informații actualizate, în timp real, tuturor părților implicate – de la management până la angajații care lucrează la proiect.





Articole asociate