Home  ›  Blog  ›  Business Software  ›  Cum mentineti performanța sistemului dumneavoastră ERP?



Cum mentineti performanța sistemului dumneavoastră ERP?

February 17, 2020


Business Software

Așa cum proprietarii de mașini noi trebuie să învețe cum să-și întrețină în mod corespunzător vehicolul, la fel trebuie sa procedați și dumneavoastră cu sistemul ERP.

Să aruncăm o privire asupra unor parametri importanți pe care trebuie să îi luați în considerare în acest sens.

Pasul 1: Vă familiarizați cu sistemul

Începeți cu înțelegerea mecanismului de funcționare  a soluției pe care o utilizați. Citiți manualele, discutați cu furnizorul și aflați ce alte companii (din industria dumneavoastră) folosesc acest sistem. În acest fel, veți putea înțelege bine modul în care ERP-ul răspunde nevoilor dumneavoastră de business și vă puteți familiariza cu orice restricții sau alte probleme care pot exista, astfel încât să cunoașteți întreaga gamă de tehnologii disponibile.

Evaluarea opțiunilor de mentenanță

Unele companii angajează specialiști dedicați în cadrul departamentului IT, în timp ce altele nu. Va trebui să evaluați dacă angajații pot face față sarcinilor de mentenață necesare noului sistem ERP. Dacă nu o pot face, va trebui să găsiți un terț sau să vă abonați la unul dintre planurile de întreținere puse la dispoziție de către furnizor. Multe companii consideră că această ultimă soluție este cea mai bună opțiune, deoarece îi eliberează de orice responsabilitate referitoare la mentenanță.

Planificarea ciclului de viață ERP

Pentru a reduce costurile, ar trebui să planificați în avans capacitatea de utilizare a sistemului ERP. În mod deosebit, trebuie să determinați perioada de timp după care va trebui să efectuați actualizări, dar și ciclul de viață al sistemului ERP. În plus, ar trebui să estimați costurile de mentenanță pe termen scurt și pe termen lung, pentru a determina dacă ar fi de preferat să vă actualizați sistemul sau să treceți la o nouă platformă. Rețineți că ciclul mediu de viață al unui astfel de sistem este de 5 ani, moment în care este necesară o reevaluare pentru a vă asigura că întreținerea furnizată răspunde la stadiul actual al ciclului de viață al sistemului.

Securitatea

Securitatea este și a fost întotdeauna o problemă esențială pentru orice business, iar backup-urile regulate și recuperările sistemului sunt măsuri esențiale de securitate. Instalarea actualizărilor de îndată ce sunt lansate de către vânzător vă ajută să evitați hack-urile informatice și încălcările de securitate.

Testarea sistemului

Efectuarea testelor de sistem obișnuite pentru a determina dacă sistemul ERP funcționează corect, evaluarea funcționalității sale și restabilirea oricăror probleme care pot cauza întârzieri, este un alt parametru important. În timpul acestor teste, aveți, de asemenea, șansa de a evalua actualizările de sistem astfel încât să puteți avea o imagine mai cuprinzătoare a potențialelor optimizări și a cerințelor bugetare corespunzătoare.





#backup     #business Software     #ERP     #mentenanta    

Articole asociate