Home  ›  Blog  ›  Mobility  ›  Mobilitatea afacerilor: provocări și soluții



Mobilitatea afacerilor: provocări și soluții

September 9, 2020


Mobility

Dezvoltarea unei strategii eficiente pentru a asigura mobilitatea afacerii tale este extrem de importantă, dar necesită foarte multă planificare și pregătire. Există așadar câteva riscuri de care trebuie să ții cont în acest proces, dacă urmărești să implementezi o strategie care asigură mobilitatea afacerii tale, fără niciun fel de probleme. Citește mai jos care sunt provocările pentru care trebuie să te pregătești și care sunt cele mai bune soluții.

  1. Fragmentarea dispozitivelor utilizate

Companiile care permit angajaților să își utilizeze propriile dispozitive pentru a-și desfășura activitatea pot deveni copleșite de numărul mare de device-uri și sisteme de operare utilizate. Pentru ca nevoia de mobilitate să fie satisfăcută, fiecare întreprindere trebuie să se adapteze în funcție de cerințele utilizatorilor dispozitivelor mobile. Diversitatea gadget-urilor provoacă astfel o fragmentare a operațiunilor de obicei unitare, existente în fiecare business. Angajații se așteaptă să își poată desfășura activitatea de pe orice dispozitiv, fără să întâmpine niciun fel de probleme, iar dezvoltarea tehnologică obligă companiile să se adapteze cât mai repede posibil, astfel încât să nu rămână în urmă.

  1. Stabilirea unui buget potrivit

Crearea unui buget corespunzător poate fi cea mai mare provocare în dezvoltarea unei strategii pentru mobilitatea afacerilor. Pe lângă creșterea cheltuielilor datorate numărului mare de dispozitive utilizate, trebuie luate în considerare și cheltuielile „ascunse”, precum asistența oferită angajaților pentru a asigura buna operare de pe toate dispozitivele sau costurile care pot fi generate dintr-o breșă de securitate.

În timp ce afacerea ta va crește și vei avea un număr mai mare de angajați, cu mai multe dispozitive conectate, costurile aferente mobilității afacerii tale vor spori. Astfel, randamentul investițiilor trebuie controlat foarte atent printr-o planificare strategică adecvată.

  1. Gestionarea dispozitivelor mobile

Atunci când există un număr mare de device-uri mobile ce trebuie gestionate, companiile trebuie să se orienteze către a implementa soluții dedicate pentru gestiunea lor, astfel încât să administreze eficient și să asigure securitatea noilor dispozitive utilizate. Totuși, și aceste soluții pot avea riscuri, așadar calitatea este un factor important în ceea ce privește funcționalitatea și siguranța lor. Fiecare companie trebuie să își aleagă cu atenție furnizorii, astfel încât să beneficieze de cea mai bună soluție de gestiune a dispozitivelor mobile, în funcție de nevoile existente.

  1. Asigurarea securității operațiunilor

Utilizarea dispozitivelor mobile într-un număr mare implică și anumite riscuri. Hackerii urmăresc breșele de securitate, iar atunci când sunt gestionate multe device-uri, ele pot deveni din ce în ce mai vulnerabile. Care este soluția? Stabilirea unor proceduri strice pentru utilizarea dispozitivelor mobile și instruirea angajaților în legătura cu riscurile aferente încălcării acestor proceduri, pentru a minimaliza lacunele de securitate.

În concluzie, majoritatea companiilor apelează la soluții dedicate pentru administrarea eficientă și protejarea dispozitivelor mobile, precum cele Unified Endpoint Management (UEM). Însă folosirea în siguranță a tuturor device-urilor reprezintă în continuare cea mai mare provocare cauzată de numărul din ce în ce mai crescut al dispozitivelor IoT utilizate.





Articole asociate