Home  ›  Blog  ›  Business Software Mobility  ›  Soluțiile de mobilitate, cheia unui mediu de lucru flexibil



Soluțiile de mobilitate, cheia unui mediu de lucru flexibil

June 22, 2021


Business Software Mobility

Odată cu declanșarea pandemiei, majoritatea companiilor s-au orientat spre crearea unui mediu de lucru flexibil, iar posibilitatea de a lucra de oriunde a devenit noua normalitate. Astfel, business-urile au fost nevoite să se concentreze către a desfășura acțiuni care facilitează colaborarea dintre angajați din orice loc, fără a le afecta productivitatea. Cum? Cu ajutorul unor soluții de mobilitate.

Ele reprezintă fundamentul noului mod de lucru, iar dispozitivele mobile sunt în prezent necesare pentru că permit desfășurarea activității de oriunde. În contextul în care cele mai multe companii intenționează să le ofere angajaților posibilitatea să lucreze remote, chiar și după reîntoarcerea la birou, toate business-urile trebuie să adopte soluții de mobilitate.

De ce sunt soluțiile de mobilitate esențiale?

  1. Cresc productivitatea angajaților, de oriunde ar lucra

Indiferent dacă angajații își desfășoară activitatea de la birou sau de acasă, au nevoie de acces oricând la aplicații și informații de business pentru a fi productivi. Alegerea unor soluții de mobilitate în Cloud sunt varianta perfectă pentru a-ți simplifica operațiunile și pentru a ajuta echipele să comunice și să colaboreze mai eficient. În plus, acestea elimină limitările pe care angajații le-ar putea avea în utilizarea dispozitivelor mobile, precum actualizările de software sau accesul la cele mai avansate funcționalități ale aplicațiilor atunci când își desfășoară activitatea.

  1. Asigură maximum de securitate

Un număr foarte mare de oameni utilizează dispozitivele proprii pentru a lucra remote, iar acest lucru poate reprezenta o amenințare în ceea ce privește securitatea datelor. Ca să implementeze cu succes un model de lucru flexibil, companiile trebuie să asigure securitatea tuturor dispozitivelor care au acces la rețea. Așadar, soluțiile de mobilitate sunt varianta ideală. Majoritatea sunt dezvoltate pe platforme sigure, fiind mult mai ușor pentru departamentul IT să asigure integritatea informațiilor.

  1. Eficientizează colaborarea la nivelul echipelor

Într-un mediu de lucru flexibil, colaborarea eficientă între echipe poate deveni dificilă. Tehnologiile mobile oferă angajaților posibilitatea să comunice ușor și să aibă acces oricând la informații, pentru a garanta o cooperare eficientă între toate echipele. Cu ajutorul aplicațiilor mobile nu mai este nevoie de prezența fizică la birou pentru ca angajații să își desfășoare activitatea, iar rezultatele nu vor fi afectate.

  1. Facilitează integrarea angajaților în cultura companiei

Odată cu implementarea lucrului de la distanță, transmiterea culturii organizaționale a companiei a devenit mai dificilă. Soluțiile de mobilitate facilitează comunicarea și consolidarea relațiilor dintre angajați și angajatori, astfel încât business-urile să reușească să își transmită valorile și cultura, independent de locul de unde oamenii lucrează. Ele permit angajaților să se simtă susținuți și aliniați cu obiectivele companiei, chiar dacă nu sunt prezenți fizic la birou.

  1. Ajută la reducerea costurilor IT

Majoritatea soluțiilor de mobilitate sunt disponibile în Cloud, necesitând mult mai puține resurse IT pentru gestiunea aplicațiilor. Deoarece nu va mai fi nevoie de oameni care să asigure dezvoltarea sau mentenața aplicațiilor interne, costurile IT vor fi reduse.

În concluzie, pentru a crea un mediu de lucru flexibil, soluțiile de mobilitate au devenit o necesitate, dar implementarea acestora și utilizarea lor cu succes presupune și acțiuni pentru managementul aplicațiilor mobile (EMM), astfel încât securitatea datelor să fie asigurată pentru orice dispozitiv mobil.

Ai nevoie de o aplicație de mobilitate? Testează DEMO GRATUIT pentru Soft1 360, un serviciu în Cloud revolutionar, care asigură flexibilitate în derularea activităților de business, oricând, oriunde, în siguranță și de pe orice dispozitiv.





Articole asociate