Home  ›  Blog  ›  Mobility  ›  Cele mai importante trenduri care marchează evoluția aplicațiilor de mobilitate a afacerilor



Cele mai importante trenduri care marchează evoluția aplicațiilor de mobilitate a afacerilor

December 14, 2023


Mobility

Industria de aplicații de mobilitate a afacerilor se schimbă constant – anual, lunar sau chiar zilnic. Pe măsură ce liderii de business se confruntă cu transformări semnificative și definitorii ale modului în care își desfășoară operațiunile, unele tendințe care au marcat deja segmentul enterprise mobility vor continua să progreseze într-un ritm stabil, iar altele noi, de la fel de importante, vor apărea.

Care sunt acestea? Citește în continuare!

Inteligență Artificială

Inteligenta artificială reprezintă noua normalitate în ceea ce privește unele aplicații de mobilitate, fiind folosită în mod deosebit în domeniul securității cibernetice, datorită capacității sale de a detecta rapid activitățile periculoase și de a identifica amenințările potențiale prin intermediul tehnologiei AI. De exemplu, inteligența artificială poate depista adrese IP suspecte, precum și scurgeri de date. Companiile care se concentrează pe securitatea cibernetică trebuie să investească astfel în dezvoltarea AI. În plus, previziunile arată că integrarea inteligenței artificiale în aplicațiile de mobilitate ale afacerilor va atinge o valoare impresionantă, de 2,9 trilioane de dolari. Aceasta devine astfel o tehnologie esențială pentru automatizarea proceselor de business, contribuind la îmbunătățirea productivității  și a desfășurării operațiunilor zilnice.

Aplicații native

Aplicațiile native sunt cruciale în dezvoltarea soluțiilor de afaceri, permitând firmelor să-și orienteze atenția atât către noii utilizatorii de smartphone-uri, cât și către cei existenți. Ele contribuie la îmbunătățirea imaginii brandului companiilor și la îmbunătățirea semnificativă a experienței clienților, în comparație cu platformele Android și iOS.

Big Data

Big Data devine un trend din ce în ce mai pronunțat în dezvoltarea de aplicații de mobilitate. Atunci când datele ajung să reprezinte cel mai puternic instrument de business, implicit vor apărea și provocări în interpretarea informațiilor. Accentul va trebui pus așadar pe utilizarea și exploatarea adecvată a datelor, pentru a obține avantaje competitive. Pornind de la această logică, a apărut conceptul Data-as-a-Service (DaaS). El vizează eliminarea datelor redundante și oferă garanția că afacerile vor avea acces la informații precise, în momentul potrivit. Totodată, trebuie acordată și o importanță semnificativă securității și utilizării responsabile a datelor.

Blockchain

Bitcoin a creat multă agitație în mediul digital; totuși, acesta a fost doar începutul. Tehnologia blockchain oferă mult mai mult decât asigurarea funcționării criptomonedelor. Multe companii specializate în proiectarea și dezvoltarea site-urilor își îndreaptă acum atenția către proiectarea bazată pe blockchain. Rețelele peer-to-peer (P2P) pot furniza transparență, descentralizare și caracteristici puternice de securitate, ceea ce plasează tehnologia blockchain pe primul loc în topul celor mai bune practici pentru dezvoltarea unor aplicații business software de mobilitate ale afacerilor.

Cloud Computing

În prezent, companiile depind tot mai mult de serverele cloud pentru a asigura securitatea datelor. Pe măsură ce progresăm, cloud computing se dezvoltă rapid, astfel încât să satisfacă cerințele în continuă schimbare ale utilizatorilor. Atunci când companiile decid să își digitalizeze operațiunile, trecerea la cloud devine nu doar necesară, ci și cea mai practică metodă de stocare a datelor. Cu toate acestea, astfel de tranziții sunt însoțite de așteptări mai mari, care necesită tehnologii cloud inovatoare și garanția securității informațiilor de business în momentul în care aplicațiile de mobilitate așe afacerilor sunt dezvoltate.

 





Articole asociate