Home  ›  Blog  ›  Business Software Cloud  ›  Top 5 beneficii ale aplicațiilor de facturare electronică



Top 5 beneficii ale aplicațiilor de facturare electronică

September 27, 2021


Business Software Cloud

Gestionarea facturilor este deseori un proces dificil, consumatoar de timp, ce ne poate face predispuși la greșeli. Departamentele de contabilitate sunt de cele mai multe ori copleșite de numărul mare de facturi pe care trebuie să le proceseze, iar acest lucru poate avea și implicații financiare. Astfel, companiile se lovesc deseori cu întarzieri în plata facturilor și probleme de cash-flow. Care este soluția? Utilizarea unei aplicații de facturare electronică, precum SoftOne ECOS E-Invoicing.

Ce este facturarea electronică?

Automatizarea operațiunilor de gestiune a facturilor, proces ce permite eficientizarea fluxurilor de lucru pentru managementul eficient al documentelor și tranzacțiilor financiare. Integrarea unei aplicații de e-invoicing cu soluția ERP sau programul de facturare deja utilizat poate crește productivitatea cu până la 74% prin trimiterea automată a facturilor și monitorizarea în timp real a statusurilor și a plăților.

De ce să utilizezi o aplicație de management al facturilor?

  1. Trimiți facturile simplu și rapid

Facturarea electronică te ajută să reduci timpul de emitere și trimitere a facturilor, întregul proces putând fi făcut direct din platformă, printr-un singur click. În acest fel documentele sunt procesate imediat și nu mai este nevoie să le trimiți pe mail sau să urmărești statusul pentru fiecare factură în parte.

  1. Îți reduci costurile de facturare

Utilizând o aplicație de management al facturilor îți vei reduce cheltuielile cu forța de muncă implicată sau cele generate de tipărirea, printarea și expedierea facturilor. În plus, deoarece întregul proces va fi automatizat și digital, nu vei mai avea nevoie de spațiu suplimentar alocat arhivării, eliminând astfel și costurile de stocare.

  1. Elimini erorile umane

Atunci când trebuie să prelucrezi manual toate informațiile financiare, inevitabil vei fi predispus la greșeli. Fie că este vorba despre calcule, greșeli în introducerea informațiilor pe facturi sau trimiterea lor la plată cu întârziere, facturarea electronică te ajută să elimini complet riscurile de a face erori.

  1. Îți îmbunătățești comunicarea cu partenerii și furnizorii

O soluție de facturare electronică te ajută să comunici mult mai eficient cu furnizorii tăi. Majoritatea aplicațiilor le oferă partenerilor opțiunea de a aproba sau refuza direct facturile, permit trimiterea de notificări și remindere automate, iar tu le poți trimite chiar și mesaje sau comentarii odată cu facturile de achitat.

  1. Îți optimizezi cash-flow-ul

Optând pentru utilizarea unei aplicații de e-invoicing vei avea posibilitatea să ai acces la informații actualizate în timp real despre încasări și plăți, astfel încât să îți programezi cheltuielile în modul cel mai optim. Automatizarea îmbunătățește precizia contabilă, așadar vei putea elimina cheltuielile care nu sunt necesare și vei putea evita întârzierile.

Vrei să te bucuri de toate beneficiile pe care facturarea electronică ți le oferă? Încearcă SoftOne ECOS E-Invoicing GRATUIT pentru 200 de facturi! Aplicația noastră îți automatizează complet procesele de gestiune a facturilor, integrându-se cu orice tip de platformă ERP sau aplicație de contabilitate, prin intermediul unui conector de tip API. Află mai multe!





Articole asociate