Home  ›  Blog  ›  Trend-uri  ›  De ce a devenit transformarea digitală o necesitate pentru IMM-uri?



De ce a devenit transformarea digitală o necesitate pentru IMM-uri?

June 20, 2023


Trend-uri

În ultimii ani, mediul economic și modul de operare al firmelor s-a schimbat în mod radical. Pandemia a crescut gradul de adopție al soluțiilor business software moderne în rândul companiilor, iar acum, mai mult ca niciodată, transformarea digitală a devenit o necesitate și pentru IMM-uri. Totodată, inițiativele de digitalizare demarate de ANAF, precum obligativitatea raportărilor SAF-Te-Factura și e-Transport au evidențiat faptul că utilizarea unor sisteme de gestiune avansate, precum Soft1 Cloud ERP, nu mai poate fi amânată de nicio companie. Așadar, care sunt beneficiile pe care IMM-urile le pot obține în urma procesului de transformare digitală? Află mai jos!

Îmbunătățești experiența clienților

Transformarea digitală are un impact semnificativ asupra tuturor ariilor de business, însă cel mai important beneficiu este faptul că influențează într-un mod pozitiv experiența clienților cu compania ta.  Aceasta nu se rezumă strict la accesarea website-ului sau la achiziționarea unui produs, ori serviciu. Experiența clienților integrează toate interacțiunile consumatorilor cu brand-ul tău, din momentul în care îți descoperă compania, efectuează o achiziție și până în etapa post-vânzare. Astfel, se desfășoară într-un mod continuu, prin diferite puncte de contact. Utilizarea aplicațiilor software inovatoare și transformarea digitală a operațiunilor te va ajuta să îți gestionezi toate aceste canale de comunicare într-un mod unitar, astfel încât să răspunzi nevoilor clienților rapid și eficient.

Automatizezi procesele de business pentru creșterea eficienței și reducerea costurilor

Luând în considerare ultimele progrese tehnologice, automatizarea operațiunilor a devenit posibilă pentru orice afacere, indiferent de mărime sau nevoia de dezvoltare. Soluțiile avansate sunt mai accesibile ca niciodată, însă majoritatea IMM-urilor nu au făcut încă primul pas către transformarea digitală a proceselor de business, în vederea automatizării. De ce este timpul să faci acest lucru? Ca să te bucuri de avantajele pe care automatizarea ți le oferă, precum reducerea semnificativă a costurilor de operare, eliminarea operațiunilor manuale sau asigurarea suportului 24/7 pentru clienții tăi, într-un mod prompt.

Fructifici informațiile de business pentru a lua decizii informate

Utilizate corect, datele de business reprezintă unul dintre cele mai puternice instrumente pentru organizațiile mici și mijlocii, astfel încât să își îmbunătățească procesele de decizie. Transformarea digitală valorifică informațiile și permite IMM-urilor să interpreteze datele într-un mod eficient, precum și să creeze previziuni de business corecte. Cum? Prin unificarea acestora într-un singur sistem. Așadar, în momentul în care încep procesul de digitalizare al operațiunilor, IMM-urile trebuie să se concentreze asupra optimizării fluxurilor de lucru pentru a permite o gestionare integrată a datelor și asupra conectării tuturor aplicațiilor utilizate într-un singur sistem, pentru unificarea datelor disparate.

Crești nivelul de reziliența al afacerii tale

Într-un context economic și social volatil, abilitatea unui business de a se adapta rapid la schimbări va crește într-un mod semnificativ reziliența afacerii tale. Experiența COVID-19 a demonstrat mediului de afaceri că nevoie de adaptare rapidă la schimbările neașteptate nu mai este o alegere, ci o necesitate pentru care orice business trebuie să fie pregătit. Astfel, transformarea digitală a companiei tale în funcție de un plan bine structurat nu mai este doar o investiție pentru viitor, ci și o strategie prin care să crești gradul de rezistența în fața factorilor imprevizibili.

În concluzie, transformarea digitală a devenit esențială pentru IMM-uri, fiind accelerată în ultimii ani și de pandemie. Adoptarea soluțiilor software moderne, precum Soft1 Cloud ERP și digitalizarea proceselor de business aduc numeroase beneficii companiilor: îmbunătățirea experienței clienților, automatizarea operațiunilor repetitive și consumatoare de timp, ori valorificarea datelor de business.  În plus, transformarea digitală va crește reziliența afacerii în fața schimbărilor neașteptate astfel încât să te asiguri că afacerea ta va avea succes, chiar și în situații imprevizibile.





Articole asociate